Přestože po celou dobu hlasování to tak nevypadalo, Kubík nakonec zvítězil. A to díky hlasovacím kuponům, kterých mu jeho fanoušci v průběhu prosince doručili do redakce Benešovského deníku rovných šestačtyřicet. Tedy o šest víc než Janě Breburdové z Hvozdce, která měla než Kuba naopak více hlasů zaslaných prostřednictvím webu. Zatímco Jakub měl na svém kontě „pouze" 4065 kliknutí, Janička jich měla o 684 víc.

Jedenácté kolo pravidelné ankety Benešovského deníku, v které se o vaši přízeň ucházelo, jako vždy deset miminek bylo tedy zajímavé až do samého konce. Na webu jste vy, milí čtenáři Benešovského deníku klikli celkem 12632 krát, hlasovacích kuponů jste pak nasbírali 139 kusů, které nesly jména šesti miminek. Čtyři prckové měli, co se týká novinových výstřižků nulové konto.

Hlasování pro vás však posledním prosincovým dnem zdaleka neskončilo. Se závěrem listopadového kola totiž začalo to prosincové. Už v pátek 1. ledna jsme vám na našem webu, a v pondělí 4. ledna pak i na stránkách novin představili dalších deset miminek. Tentokrát narozených v prosinci, vlastně již loňského roku. Proto neváhejte a hlasujte. Stačí usednout k počítači a každou hodinu z jedné IP adresy hlasovat prostřednictvím ww.benesovsky.denik.cz pro svého favorita. Nebo vždy v pondělí, ve středu a v pátek vystřihnout z tištěného vydání novin zveřejněný kupon, na něj napsat jméno miminka, které je vám sympatické či vašemu srdci blízké a ty pak nejpozději do neděle 31. ledna do 12 hodiny doručit do redakce Benešovského deníku.

Brzy vám také přineseme fotografie vítězného miminka Jakuba Smrkovského a jeho rodičů, společně s rozhovorem a zatím ještě krátkým životním příběhem malého šampiona.

Někdo by mohl namítat, proč zvítězil malý Kubík, když měl méně hlasů než Janička Breburdová z Hvozdce, a v konečném „účtování" měla obě miminka shodný počet bodů. Proto vám přinášíme vysvětlení, proč tomu tak je.

Hlasování se skládá z internetové a kuponové části. Po ukončení hlasování se obě umístění obodují a sečtou. První místo jeden bod, druhé místo dva body, třetí místo tři body,… Miminko, které má nejnižší součet bodů z obou částí hlasování vyhrává. Pokud mají miminka shodný počet hlasů, vyhrává to, které se umístí lépe v kuponové části soutěže. Může se tedy stát, že mimčo, které je v internetovém hlasování třeba až na třetím místě, díky velkému množství kuponů nakonec zvítězí. A naopak. Prcek, který má nejvíce webových hlasů si své prvenství, kvůli nízkému či nulovému počtu kuponů neudrží. V žádném případě to ale neznamená, že by kuponové hlasy měly větší váhu. Pouze se kvůli jejich, dá-li se to tak nazvat, obtížnějšímu získávání a následnému doručování do redakce, upřednostňují.

Pořadí web
1. Jana Breburdová ⋌4749 hlasů
2. Jakub Smrkovský ⋌4065 hlasů
3. Adam Veselý ⋌1150 hlasů
4. Antonín Císař ⋌939 hlasů
5. Matyáš Křtěn ⋌784 hlasů
6. Anna Šárová ⋌455 hlasů
7. Matyáš Šetek ⋌301 hlasů
8. Nikolas Studnička ⋌63 hlasů
8. Sára Nováková ⋌63 hlasů
8. Zuzana Kroulíková ⋌63 hlasů

Pořadí kupony
1. Jakub Smrkovský ⋌46 kuponů
2. Jana Breburdová ⋌40 kuponů
3. Adam Veselý ⋌27 kuponů
4. Anna Šárová ⋌11 kuponů
4. Matyáš Šetek ⋌11 kuponů
5. Antonín Císař ⋌4 kupony
6. Matyáš Křtěn ⋌0 kuponů
6. Nikolas Studnička ⋌0 kuponů
6. Sára Nováková ⋌0 kuponů
6. Zuzana Kroulíková ⋌0 kuponů

Pořadí konečné
1. Jakub Smrkovský ⋌3 body
2. Jana Breburdová ⋌3 body
3. Adam Veselý ⋌6 bodů
4. Antonín Císař ⋌9 bodů
5. Anna Šárová ⋌10 bodů
6. Matyáš Šetek ⋌11 bodů
7. Matyáš Křtěn ⋌11 bodů
8. Nikolas Studnička ⋌14 bodů
8. Sára Nováková ⋌14 bodů
8. Zuzana Kroulíková ⋌14 bodů