Výstava regionálních výtvarníků se koná už posedmnácté v přední části vlašimského zámeckého parku v blízkosti Vlašimské brány.

„Výstava spadá do Dnů evropského dědictví a pořádá ji Podblanická galerie ČSOP Vlašim a Klub přátel Podblanické galerie," řekl organizátor plenérů, vlašimský výtvarník Stanislav Příhoda s tím, že zahájení je ve 14 hodin. O dvě hodiny později je možné navštívit prostory Vlašimské brány, prohlédnout si i exponáty umístěné v Podblanického galerii a zájemci o výtvarné umění mohou s malířem pobesedovat přímo v jeho ateliéru, který je tu umístěn.

Pořádající Klub přátel Podblanické galerie navázal na aktivity pobočky Klubu přátel výtvarného umění. V současné době má klub dvě desítky aktivních členů, kteří se scházejí na pravidelných hodinkách v ateliéru, organizují besedy o výtvarném umění, pořádají výstavy i další kulturní akce, včetně výjezdů po regionálních výtvarných památkách. „Pokračujeme ve shromažďování obrazů a dokumentace o malířích Podblanicka, profesionálech i amatérech. Uvítáme i nové členy klubu, dveře jsou otevřeny každému, kdo má zájem o spolupráci," připomněl Příhoda.
KAREL CHLUMEC