Divadelní festival má mezi herci i diváky už svou tradici. Nejedná se ale jen o obyčejnou přehlídku klasických divadelních děl, představení jsou povětšinou autorská. To dokládá i to, že festival se zaměřuje na ty hry, v kterých se zpívá či hraje na hudební nástroje. „Představení jsou tématicky různorodá. Vždy ale musí být součástí hudební složka. Ochotníci musí hrát na nějaký nástroj či zpívat,“ uvedla vedoucí sázavského souboru a spolupořadatelka festivalu Alena Čtveráčková.

Výlet na Slovensko si užili benešovští školáci ze sedmých tříd.
Benešovští školáci se seznámili s krásami Slovenska



Divadelní soubor Jiřího Voskovce ze Sázavy je ten, který všechny ostatní soubory na festivalu stmeluje. Tradiční součástí akce se stal také přerovský soubor, který nevynechal žádný ročník Voskovcovy Sázavy.

Program festivalu Voskovcova SázavaZdroj: Deník

Kliknutím zvětšíte.

Ochotníci v Sázavě fungují již přes sto let. Novodobá historie se ale datuje až od roku 1981. Nyní má soubor přes třicet členů ve věku od 15 do 85 let. „Nové členy stále poptáváme. Máme nedostatek mladých dívek a kluků. Taky těch, kteří umí hrát na jakýkoliv hudební nástroj,“ dodala Alena Čtveráčková.

Sázavští divadelníci předvedou na festivale hru Balada pro banditu. Představení oprášili po třinácti letech, nově tak zkoušeli jen něco přes půl roku. Na slavnostní zakončení akce, kde Baladu pro banditu ochotníci uvedou, dorazí i autor hry, známý český spisovatel Milan Uhde.

Protesty proti odsouvání řešení problému s hustou dopravou uprostřed vsi, blokáda silnice E55 se konaly v roce 2014.
Olbramovičtí se už těší na stavbu obchvatu