Výrobci a prodejci současně z celého Benešovska, ale také Prahy, přivezli do Benešova předměty šité, šperky a dekorace z drátů, módní i bytové doplňky, ale také obrázky, keramiku nebo živé květiny. A protože to všechno byly předměty ručně vyráběné, každý z nich byl originál. Kromě nákupu řemeslných výrobků však trh nabízel těm, co jsou zruční, i zajímavou předvánoční inspiraci.

Návštěvníci si za pouhou pětikorunu mohli koupit Štěstíčko, v němž pořadatelé ze spolku Fakt-Um připravili na dvě stovky zajímavých výher. Akce měla i svou kulturní část. Na pódiu auly vystoupilo například sázavské vokální trio Sekundičky, nebo talentovaná desetiletá Šárka Švejdová z Vlašimska. Akci moderoval Radek Tupý.

Tradice kreativních jarmarků na Benešovsku začala ve Vlašimi, kde letos v Kulturním domě Blaník měli už čtvrtou akci.

ANKETA: Co se vám na kreativním jarmarku líbí?

Jan Vynš.

Jan Vynš, Benešov
Jsme tu poprvé a líbí se mi šikovnost prodejců a jejich práce.

Barborka Vynšová.
Barborka Vynšová, Benešov

Líbí se mi panenky a taky šperky, třeba naušničky a prstýnky.

Anička Vynšová.
Anička Vynšová, Benešov
Koupila jsem i sáček, do kterého si schovám svoje dětské poklady.


Jana Gilchrist.
Jana Gilchrist, Vlašim

Líbí se mi především nádherné prostory auly gymnázia.

Co se mi na akci v Benešově líbí

Anka Houžvičková.
Anka Houžvičková, Praha

Tohle komorní prostředí auly benešovského gymnázia, je naprosto nádherné. Přijela jsem do Benšova nejen proto, abych nabídla své domácí výrobky zájemcům, ale také proto, že mám ráda tu neopakovatelnou atmosféru trhů. Navíc na tomto konkrétním v Benešově, je už cítit ovzduší blížících se Vánoc. A je hodně zajímavé, že ještě minulý týden to tak hodně Vánocemi nevonělo.