Přednáškový sál Podblanického ekocentra doslova praskal ve švech.

Každý ze zhruba sto padesáti návštěvníků ekocentra si chtěl prohlédnout více než tři desítky velkoplošných fotografií.

„Vystavuji především práce z volné tvorby, věci, které mi přinášejí zvláštní radost," uvedl autor snímků. „Fotografování se věnují sedm let, z toho šest let je to částečně i mým zdrojem příjmu," informoval Miloš Mařík s tím, že uspět jako fotograf v dnešní době je hodně těžké, protože focení se věnuje spousta lidí a konkurence v oboru je hodně veliká. „Dosáhnout určitých výsledků se mi podařilo díky cílevědomosti a soustavnému vzdělávání. Ale nezanedbatelné jsou i osobní kontakty," prozradil vlašimský fotograf.

Ten také četným příznivcům a návštěvníkům během vernisáže předvedl slideshow z komerční části tvorby, kde upozornil například na fotky s motoristickou tématikou nebo na produktovou fotografii.

Nebývalý zájem o fotografie Miloš Maříka poněkud zaskočil i samotné organizátory výstavy.

„V době když jsme výstavu připravovali jsme ani netušili, kolik lidí dorazí. Tohle jsme nečekali," řekl blízký přítel Miloše Maříka, Marek Švejda.

Výstava v Podblanickém ekocentru končí 29. listopadu.

KAREL CHLUMEC

Co je slideshow
Je to animovaná prezentace z fotografií podbarvená vkusnou hudbou. Slideshow je přidáno jako samostatná kapitola na filmové DVD. Takto vyhotovenou prezentaci lze pouštět na televizi, PC či notebooku.  Zdroj: Lion studio