Festivalové parkoviště, stanové městečko i samotný areál byl v prvních chvílích skoro liduprázdný. Toho si všimli i dva kamarádi, kteří přijeli na letní akci od Prahy. S úsměvem ale věřili v lepší zítřky. „Přijel jsem vlakem na pátou hodinu a budu tady celý festival. Na začátku to tu bylo takové komornější. Myslím si ale, že většina přijela později nebo přijedou zítra. Přeci jenom i v pátek bývají lidé ještě v práci. Nebo se někde koupou," zamyslel se Petr Kupka, který se nejvíce těšil na pátečního vystupujícího, zpěváka Xindla X.

Ševcovský jarmark v Načeradci se konal již podruhé a návštěvníci se mohli těšit na celou řadu ukázek historických řemesel. Samozřejmě i na to ševcovské.
Ševcovský jarmark splácí dluh načeradským ševcům

Oslavili životní jubileum

Slovenský zpěvák Miro Šmajda byl ten, kdo vítal první příchozí. Během svého vystoupení se také svěřil, že vyrůstal na písničkách Františka Nedvěda. Ten letos slaví životní jubileum, sedmdesát let. Pořadatelé, v popředí s ředitelkou akce Nikol Poselovou, mu proto věnovali k narozeninám vázu. S gratulací se, těsně po svém vystoupení, připojil i Miro Šmajda.

Již hodinu po začátku akce, kdy na hlavní pódium vstoupil se svou skupinou František Nedvěd, si před pódium sedali první hloučky nadšenců. Během písniček neopomněl známý zpěvák okomentovat okolí řeky Sázavy, kam často jezdíval. Po pár hodinách do areálu festivalu stále přicházeli další návštěvníci.

Jedničkáři z vlašimských základních škol dostali letos poprvé pochvalu i od města.
Premianty vyznamenal vlašimský starosta poprvé

Mladí muzikanti na stage

Hlavní pódium patřilo známým zpěvákům a zpěvačkám. Naopak Musikus stage byla připravená pro začínající, nadějné kapely. Tou bylo i seskupení ŠouflŠou, které přijelo do Sázavy z Čelákovic. Skupinka čtyř mladých muzikantů také prozradila, co mají se Sázavou společného mimo vystupování na tomto festivalu. Více v rozhovoru se ŠouflŠou.

Program festivalu pokračuje v pátek večer i během sobotního odpoledne. Mezi dalšími hosty nebude chybět Aneta Langerová, Ivan Mládek s Banjo Bandem či Richard Müller.

Večer světových muzikálů ve Vlašimi.
OBRAZEM: Muzikálové písně přilákaly téměř pět set diváků