První příznivci nespoutané rockové hudby se na nádvoří pivovaru dostanou hodinu ve 13 hodin a nejen oni se mohou těšit na vůbec to nejlepší, co česká punková a hardcorová scéna nabízí.

„Festival je jedinečný právě díky prostorám, v nichž se odehrává. Jako vždy přehlídka nabídne výborný zvuk a také skvělou přátelskou atmosférou," připomíná z vlastních zkušeností z předešlých dvou ročníků Jiří Reissig, jeden z pořadatelů s tím, že si loni právě proto našlo cestu na punk do benešovského pivovaru na 350 rockerů.

Ty, kteří přijdou v sobotu 9. července, potěší nejen legendární pražský punkrockový Plexis. Na scéně je totiž vystřídá také hardcorová formace
X-Core ze Znojma a ochuzení nebudou ani domácí příznivci. Pro ně zahraje benešovská hardcore-punková kapela RV-4, která právě zítra oslaví 15 let své existence.

Kromě punku nebude v pivovaru chybět ani to, co mu dalo část jeho názvu, tedy pivo. A samozřejmě v nabídce budou také pivní speciály Ferdinand. Pro ty, co mají raději limonádu, bude točená Ferdináda.

Kdo zahraje na PunkRock for Ferdinand
Plexis P.M.                   punkrock Praha
X-CORE                       hardcore-metalcore Znojmo
Houba                         punkrock Ústí pod Labem
RV-4 hardcore-punk Benešov
Chasing Christy            hardcore Havlíčkův Brod
Dilemma in Cinema      punkrock Slaný
NBF                             Hardcore Křemže
S.A.S Vyvrhell punk Nýřany