Jak je vaše osoba spojená s Benešovskem?
Benešovsko a jeho okolí znám poměrně dobře, zejména pak některá místa jsou pro mě opravdu srdcová, jelikož k Benešovu jezdím od malička na chatu.

Kam nejčastěji na Benešovsko jezdíte?
Již jako malá holka jsem s rodiči jezdívala na chaloupku do malebné vísky Barochov, na čemž se nic nezměnilo ani teď. Během volných dnů chodím ráda v okolí Barochova sbírat houby nebo se jen tak procházím v lese. Poté také do Pyšel chodíváme odjakživa do hospůdky a v nedalekých Babicích zase má chatičku moje teta s dětmi.

Jaké místo máte na Benešovsku nejraději? Proč?
Nejraději mám asi Barochov, kde se točí vše kolem koní uprostřed krásné přírody. Také mám oblíbenou Opičí dráhu v lesích poblíž Barochova. Další moje milé místo na Benešovsku je Poříčí nad Sázavou. Je to klidné místo, kde romanticky houká mašinka.

Jaké vnímáte rozdíly v žití v Praze a na Benešovsku?
Mezi výhody bydlení na Benešovsku řadím dobrou a rychlou dostupnost do hlavního města. Také pak žití v bezprostřední blízkosti přírody a lesů. Ovšem já, jako rodilý Pražák z Vinohrad, kde jsme již nastálo zapustila své kořeny, bych si ponechala možnost vždy si vyjet na chaloupku na Benešovsko a tak se zrelaxovat a načerpat zase energii pro svou práci.

Působila jste pracovně někdy na Benešovsku?
Na Benešovsku jsem měla tu možnost několikrát koncertovat, jak s tanečním orchestrem, tak se skupinou Abbastars. Byla jsem třeba v benešovském kulturním domě, v hotelovém resortu Sen, což je kousek od Benešova i když už v jiném okrese, ale vystupoval jsem například i v Čerčanech.

Chtěla jste být vždy zpěvačkou?
Moje maminka tvrdí, že předurčené jsem to měla už když mě nosili na kojení v porodnici, kdy už z dálky slyšela ten nejvyšší a nejpronikavější pláč. Vzpomínám si, že ve škole na otázku čím chceš jednou být, jsem vždy odpovídala zpěvačkou.

Jak začala vaše pěvecká kariéra?
Jako dítko jsem navštěvovala LŠU na hru na kytaru, zpěv sólový i sborový a vyhrávala kde jakou tehdejší pěveckou soutěž, i s autorskými písněmi, které mi maminka skládala.

A co bylo dál?
Dále pak na pražské konzervatoři mé studium pokračovalo a své první opravdové zkušenosti s jevištěm jsem sbírala na prknech, které znamenají svět – alespoň tak se to dříve říkávalo, v divadle Semafor. Později jsem měla to štěstí a možnost hrát a zpívat v Národním divadle v režii Miloše Formana. Následovalo pak nesčetně spoluprací s různými interprety jako jsou Dalibor Janda a Michal David.

Co vše nabídnete posluchačům v rámci své sólové dráhy?
Pocity a emoce – bolest, lásku, zklamání, vášeň, ale i můj pohled na svět. Projektem B.e.a. určitě neopouštím Beatrici Todorovou a s ní i její aktivity, pouze tím ještě rozšiřuji své pole působnosti.

Kdo je B.e.a. alias Beatrice Todorová?
Spoluzakladatelka a členka revivalové skupiny Abbastars, lektorka zpěvu, zpěvačka s mnoholetou hudební praxí a s četnou spoluprací v projektech jak hudebních, divadelních i muzikálových.

Budete pokračovat i v uskupení Abbastars?
S Abbastars samozřejmě stále koncertuji a diáře se nám plní už na příští rok. Momentálně sbíráme hlasy do Českého slavíka. V dohledné době nás čekají koncerty ve Francii, kde jsme velice často a na jaro pak plánujeme turné po Čechách i Slovensku.

Jaké máte plány do budoucna, co se týče pracovního i soukromého života?
Pracuji průběžně na všem zmíněném, tudíž jsou mé plány do budoucna jasně dány, tak uvidím jaké další možnosti se v budoucnu ukážou. Co se týče koncertů B.e.a., ty plánuji už na příští rok. Nabídky máme a tak zkoušíme s kapelou. V soukromém životě sháním aktuálně nevěstu pro mého čtyřletého foxíka Aramise, abychom měli v rodině o přírůstek více. Jsem totiž milovnice psů.