Co dívky k účastni vedlo, vysvětlila Jana Kňavová z maturitní třídy 4.A oboru zdravotnický asistent, která se spolu se spolužačkou Terezou Josífkovou zabývala úsporami energie v benešovské nemocnici.

„Musíme se vyrovnat zčásti klukům," podotkla Jana Kňavová. „Nápad vznikl z toho, že ve škole se nedá pořádně větrat okny. Vedení nemocnice  si nechává na její budovy zpracovat energetický audit. To se hodilo, tak jsme  práce spojili, a  doufám, že bude výborný výsledek," upřesnila maturantka  s tím, že pro praktické provedení byla zvolaná varianta výměny oken v některých z objektů spolu se současným zateplení pláště budovy.

„Doufám, že se seženou dotace a plán se uskuteční ve škole i v nemocnici ve více budovách," nastínila studentka,  která se spolužačkou prezentovala  práci, tak jako ostatní soutěžící, před zaplněným kongresovým sálem.

„Na prezentaci před publikem jsem zvyklá, protože  Enersolu jsem se účastnila už dvakrát, ale tréma je vždycky. Doufám, že se alespoň zčásti povedla. Lidem se líbila a něco jim i přinesla," konstatovala Jana Kňavová.  Výkon studentek sledoval i Jiří Kotouč, někdejší ředitel Integrované střední školy technické, jeden z organizátorů  a marketingový manažer projektu Enersol.

„Stísnit prezentaci do sedmi  minut je  dost  obtížné. Hrozně jim fandím, protože z práce  je vidět propojení mezi školou a firmou. Studentky úzce spolupracovaly  s technickými pracovníky nemocnice, což je cenný prvek," zhodnotil projev před plénem Jiří Kotouč.