Dvou až čtyřčlenné minitýmy a početnější týmy tanečníků jsou rozdělené do třech věkových kategorií na první, druhý stupeň základních a střední školy.

„Podmínkou je předvést jeden moderní tanec, jehož délka nesmí přesáhnout tři minuty," vysvětlila Hana Kohoutová z pořádající Střední odborné školy v Černoleské ulici, která taneční soutěž ve spolupráci s benešovským Kulturním a informačním centrem organizuje.

„Za moderní tanec nejsou považované latinskoamerické, standardní, výrazové, scénické, orientální, irské tance, country, balet, flamengo a klasický aerobik," upřesnila Hana Kohoutová, zástupkyně ředitelky školy.

Veřejnost se může přijít podívat

„Záměrem projektu je nabídnout žákům základních a středních škol pozitivní program využití volného času, působit jako aktivní prostředek prevence rizikového chování na školách, získávání a předávání nových zkušeností, získání nových poznatků v oblasti tance, sebepoznání, rozvoj tanečních dovedností," objasnila organizátorka.

Nejlepší týmy z okresního kola, jenž se odehraje v pátek 24. dubna dopoledne v sále Městského divadla Na Poště v Tyršově ulici, postoupí do krajského kola. Tanečníky hodnotí tříčlenná porota.

Veřejnost může výkony mladých tanečníků sledovat zdarma