Následovalo vystoupení našich pěti prvních tříd, kdy se všichni prvňáčci, kterých bylo víc jak sto, převlékli za broučky a společně zatančili. Dále za první stupeň vystoupily například flétnistky Barbora Šarfová a Adéla Šindelářová nebo vítězky soutěže Dukla má Talent Pirátky z 5.C. Zarecitoval Alex Lobiv, rovněž finalista soutěže Dukla má Talent.

Velmi nápadité bylo i trio divochů. Programem, který zakončila Dívčí válka 4. tříd, prováděli moderátoři Terezie Dvořáková ze 4.C a Mikuláš Prošek ze 4.A.

Po přestávce akademie pokračovala druhou částí, o níž se postaral 2. stupeň. Moderování se chopili Klára Kloubová ze 7.A a David Veselý z 9.B. Diváci mohli například vidět a slyšet ukolébavku v podání Marie Bukričové z 9.A, scénický tanec dívek ze 6.B, latinskoamerický tanec v podání Vojtěcha Hronka ze 6.A a Anny Marešové.

Zpestřením bylo anglické vystoupení žáků 7.B Jak šlo kuře do Londýna. Program zakončili judisté z SKP Benešov. Celá akce se velice vydařila a diváci i účinkující byli nadšení. Poděkování patří všem účinkujícím a organizátorům.

Organizátorkou Jarní akademie ZŠ Dukelská pro 1. stupeň byla učitelka Ivana Pallová.

Jak jste se dostala do funkce organizátorky akademie?

Před pár lety jsem absolvovala tří semestrální kurz dramatické výchovy a od té doby tady u nás ve škole vedu nepovinný předmět dramatická výchova a odtud jsem se dostala k organizování veškerých akcí, nejenom akademií, ale třeba i k programu na vítání občánků, den otevřených dveří a podobně.

Jakým způsobem vybíráte, kdo bude na akademii vystupovat?

V první řadě se dětí zeptám, kdo by měl chuť vystupovat, a poté doplňuji podle potřeby žáky, o kterých vím, že jsou šikovní a že se jenom trochu bojí a stydí se, a pak to vše společnými silami zvládneme.

Co pro Vás bylo na přípravě této akademie nejsložitější?

Vzhledem k tomu, že divadelní práce je velmi blízká s prací dramatickou, tak nemohu říct, co pro mě bylo konkrétně nejsložitější. Vždy děkuji, když dostanu nějakou myšlenku, nějaký nápad, a doufám, že ty nápady půjdou dál a dál.

Co se Vám na akademii nejvíce líbilo?

Já bych chtěla v první řadě pochválit všechny děti, které do toho šly. Protože vím, že k tomu měly obrovskou chuť a že tomu věnovaly spoustu i volného času.

Možná bych chtěla vyzdvihnout nelehkou úlohu moderátorů, kteří museli celou akademií provádět a zároveň vystupovat v jednotlivých číslech, hlavně Mikuláš Prošek. Poté bych chtěla pochválit ty nejmladší, naši přípravku, která se do toho pustila s ohromnou vervou a předvedla nám vystoupení, které nás velice mile překvapilo.

O vystoupení žáků druhého stupně se staraly učitelky Eva Fišerová a Blanka Vrkoslavová.

Jak jste se dostaly do funkce organizátorek akademie?

Jarní akademii organizujeme již mnoho let. Práce nás baví, a tak se na školní akademii vždy moc těšíme.

Jakým způsobem vybíráte, kdo bude na akademii vystupovat?

Žáci se buď přihlásí sami, nebo jim nabídneme možnost vystupovat na základě různých doporučení. Letos například vystupovala děvčata ze soutěže Dukla má Talent, Vojta Hronek s Aničkou Marešovou z taneční školy Salta nebo oddíl juda.

Co bylo pro Vás na přípravě akademie nejsložitější?

Sestavit harmonogram jednotlivých vystoupení.

Co se Vám na akademii nejvíce líbilo?

Akademie se podle našeho názoru velmi vydařila, děti měly odvahu a předvedly velmi pěkné výkony. Moc všem děkujeme.

Jevgenij Pavlov 5.C redaktor školního časopisu Labyrint