Do pražského Břevnova se do salonu hasička vypravily vybrat si dvoje šaty, v nichž se představí účastníkům hasičského dne v sobotu 23. května a jež by jim měly pomoci k získání titulu Miss nebo některé z Vicemiss či Miss sympatie publika.

„Děvčata jsme měly pozvané po dvojicích, aby nás nebylo v salonu najednou hodně. Na každou finalistku jsme měly vyhrazenou hodinu a půl," popsala Iveta Kuklová z organizačního týmu soutěže sobotní zkoušku šatů.

„Nejdříve jsme nechaly děvčata, ať se sama porozhlédnou po salonu a vyberou si, co by se jim asi tak líbilo. Všechny byly ohromené množstvím krásných rób v salonu a nevěděly, po jakých šatech dříve sáhnout," okomentovala Iveta Kuklová z organizačního týmu Okresního sdružení hasičů Benešov zákulisí zkoušky šatů pro Miss hasička Středočeského kraje 2015.

Dívkám pomůže garderobiérka

Krom ní a ředitelky soutěže Ivy Zradičkové (Šímové) do břevnovského studia dorazila garderobiérka Miluška Hukaufová.

„Sotva jsme se přivítaly, už k nám s úsměvem na rtech přicházela první finalistka Petra Černucká," objasnila Iveta Kuklová.

„Nakonec si všechny holky nechaly s výběrem poradit od majitelky salonu Caroline Rádlovou. Ta se na děvčata podívala a hned věděla, jaký střih a barva lichotí té dané postavě. Velmi nám pomohla i naše garderobiérka, která pomáhala děvčatům s oblékáním do šatů. Kde byla potřeba úprava, hned si šaty našpendlila," upřesnila členka organizačního týmu.

Fotografovat se budou ve finálových šatech

Na fotografování v ateliéru, které hasičky absolvují v sobotu  25. dubna, už budou mít děvčata šaty připravené ,,na míru".

„Každá dívka si měla vybrat dvoje šaty. Jedny užšího střihu na promenádu ve společenských šatech a druhé honosnější na vyhlašování výsledků. Děvčata mají krásné postavy a slušely jim snad všechny, které si zkusily, a tak bylo mnohdy těžké vybrat si pouze dvoje," podotkla Iveta Kuklová.

Jako poslední v salonu zůstala dlouhovlasá blondýnka Aneta Karasová, která si ze všech finalistek zkusila asi nejvíce šatů. Odcházela kolem druhé hodiny odpolední.

Porota bude mít těžké rozhodování

„Musím říct, že máme letos opět moc krásné šaty. Holkám to neskutečně slušelo a to ještě nebyly načesané a nalíčené. Máme z toho s Ivou dobrý pocit. Diváci se mají opravdu na co těšit a porota nebude mít lehké rozhodování," nastínila Iveta Kuklová.

„Bohužel zveřejnit fotky, na nichž jsou děvčata v šatech, ve kterých vystoupí na Konopišti, dopředu nechceme. To bude překvapení," uzavřela organizátorka.