S Prostějovem jste ale na rozdíl od Přerova náskok neuhájili, nejsou dva body z domácího zápasu málo?

Já si to nemyslím, dva body jsou dobrý. Je fakt, že to vždycky dobře rozehrajeme, pak se ale stáhneme a děláme chyby.

Hlavně nedáváte ze šancí góly, neprosadili jste se ani když soupeř odvolal brankáře a měli jste puk…
To je fakt, i když třeba při power play není tak jednoduché trefit prázdnou bránu. Je ale pravda, že bodík navíc by to přineslo a byl by dobrý.

Jste jasně nejmladším hráčem v týmu, kde je spousta veteránů. Jaké to je pro tak mladého kluka?
Hraje se mi skvěle. Je tu super parta, skvělí kluci, dostávám dost času na ledě. Věřím, že to bude i z mé strany pořád lepší a lepší.

V Přerově jste zažil zatím asi nejhektičtější koncovku v kariéře. Diváci i soupeř těžce snášeli vaši výhru, atmosféra houstla. A vy jste odehrál v koncovce dost času.
Když vám dá trenér důvěru, tak se hned cítíte lépe a je to na ledě vidět. Navíc v Přerově byl ten zápas úžasně vyhrocený, takový nám může jen pomoci.

A byl jste nervózní, byl na to čas?
Já to tak neberu, ale je fakt, že tohle mě trochu zaskočilo. Bylo to opravdu hodně vyhecované a netušil jsem, že budou domácí až tak rozhořčení.

Proti Prostějovu nastoupil za Kladno poprvé Kanaďan Gratton, jak se vám s ním hrálo?
Dobře. Je vidět, že je strašně silný, přímočarý, důrazný. Byl to pro něj ale první zápas a určitě to nebylo z jeho strany takové, jak by sám chtěl. Ale parádní posila.

Co reprezentace, držíte se v týmu do 18 let, který čeká mistrovství světa na Slovensku?
Bohužel, momentálně v ní nejsem. Nikdo nemá místo jisté a já musím bojovat. Teď s Prostějovem pro mě bylo super, že na střídačce hostů stojí můj bývalý trenér ze sedmnáctky Pavel Arnošt.

Co sobotní zápas v Českých Budějovicích, tam bude atmosféra ještě úplně jinačí než v Přerově, přijde třeba sedm tisíc lidí?
Byla by paráda, kdybych tam jel, ale platí to, co o reprezentaci. Nemám jisté místo, obránců je hodně. Kdyby to vyšlo, byl by to zážitek.