Čtvrtfinále play off krajské ligy se pro vás stalo konečnou. Berete to jako úspěch?

Samozřejmě mne vyřazení mrzí, ale sezonu v celku beru jako úspěšnou. Máme mladý tým, se kterým se nechá pracovat a celkový výsledek odpovídá kvalitě mužstva.

V základní hrací části jste Černošice dvakrát porazili. Proč se to v play off s nimi dvakrát nepodařilo?

Černošice mají kvalitní kádr s řadou dobrých a zkušených hráčů. Herně jsme byli možná lepší, ale zradilo nás neproměňování šancí.

Sezonu jste sice začal na trenérském můstku s Michalem Kaňkou, jenž ještě hraje za Žďár nad Sázavou, ale po třech výhrách, dvou debaklech od Velkých Popovic (2:10) a Mělníka (2:11), jste se opět přesunul do pozice asistenta, když přišel nový trenér František Sládek. Byl jste rád nebo byste to s Michalem Kaňkou zvládli?

Když se Michal v létě rozhodl, že bude hrát ještě sezonu ve Žďáru, tak jsme sháněli nového trenéra od začátku sezony a já bych mu měl pomáhat. Do příchodu nového trenéra se Michal věnoval tréninkům a já zápasům, protože Žďár má hrací dny také v sobotu. Na Rakovník už byl nový trenér, což jsme přivítali.

František Sládek ale na následující derby s Vlašimí chyběl, a tak jste zápas kvůli jeho dovolené musel odkoučovat. Stejná situace se paradoxně stala i ve Vlašimi, kde jste také prohráli. Musel jste to tak sledovat z trenérského můstku, takže vás určitě jako hrdého Benešáka musely pěkně porážky „žrát"…

Každá porážka mrzí a od Vlašimi dvojnásob. První zápas jsme prohráli až na nájezdy, ale zápas ve Vlašimi jsme nezvládli. Jeli jsme na zápas příliš uspokojeni předchozími výsledky a postavením obou týmů v tabulce.

Trenér Sládek ale do poměrně mladého mužstva přinesl svěží vítr, tým začal být soudržný, stoupal tabulkou a jednu chvíli jste byli i druzí. Co udělal s hráči, že došlo najednou k takové změně?

Myslím, že soudržnost týmu byla od prvního zápasu. Fanda je náročný trenér na přístup k tréninkům, které byly ve vyšším tempu, a to jsme si přenesli i do zápasů. Vyhýbala se nám zranění, vše fungovalo, jak mělo.

Je někdo, koho byste vyzdvihl z týmu a čněl nad ostatním nejen výkonem, ale také, že si dokázal vzít slovo v kabině?

Nechtěl bych někoho jmenovat, co se týká výkonu. Hráli jsme jako tým. V kabině má většinou slovo Honza Stejskal, který si ho bere i v pozápasových rozborech.

Palec nahoru ale určitě patří fanouškům, kteří vám mnohdy vytvořili i na ledech soupeřů domácí prostředí…

To je pravda. Postupem času jich začalo chodit, čím dál víc, což je pro nás velká odměna a na ledech soupeřů nám vytvořili takřka domácí atmosféru. Patří jim za to velký dík.

V brance byl dvacetiletý brankář Adam Uhlík s minimálními zkušenostmi z mužského hokeje, kterému kryl záda 21 letý Zbyněk Karda. Nebyl risk postavit na tak ožehavý post nezkušené gólmany?

O Adamovi jsem měl dobré reference, které se potvrdily. Na spoustě vyhraných zápasů měl velký podíl. Zbyněk byl u nás už loni a letos potvrdil, že Adama může zastoupit a odchytal taky pár dobrých zápasů.

Skončili jste na pátém místě po základní části, a i když jste vypadli ve čtvrtfinále play off, věříte, že u mužů nastávají v Benešově lepší časy?

To bych si přál. Máme za sebou první sezonu pod naším vedením, ale postupem času bych rád viděl Benešov na předních místech tabulky a chtěl jednou celou soutěž vyhrát.

Jak hráči přijmuli, že jim trenér Sládek třikrát během sezony odjel na dovolenou a jak se jim zato revanšoval (musel přivézt do kabiny určitě něco pěkného nebo dobrého)?

Když jsme se Fandou domluvili o působení u nás, tak měl zimní dovolenou už naplánovanou a myslím, že v kabině něco proběhlo.

U benešovského hokeje jste již strašně dlouho, ale většinou v pozici asistenta. Vyhovuje vám to víc než být hlavním koučem?

Hlavním trenérem být nechci. Právě, že jsem na střídačce už dlouho, tak si radši užívám zápasy z hlediště.

Šéftrenér mládeže v Benešově Jan Srdínko se nedávno stal asistentem trenéra v extraligové Slávii Praha, což mu jistě přejete. Jaký bude mít ale jeho odchod dopad na benešovský hokej a kdo ho na této pozici zastoupí?

Honzovi to samozřejmě moc přeji. Možná se mu budou hodit loňské záchranářské práce Benešově, když jsme spolu trénovali a nakonec soutěž udrželi. Jaký dopad to bude mít na mládež, se uvidí až odstupem času, co ale trávím čas na zimáku, tak vím, že u mládeže je hodně nadšených lidí, kteří to dělají dobře. Kdo přijde na místo Honzy, je spíš otázka na vedení mládeže.

Letošní sezona skončila. Hráči si sbalí věci a budou mít již volno nebo ještě do rozpuštění ledu budou trénovat?

Led je do konce března, tak budeme trénovat dvakrát týdně. Pokud vše vyjde, chtěli bychom uspořádat v sobotu 21. března jednodenní turnaj čtyř týmů na zimním stadionu v Benešově.

Jak dlouho budou mít hráči volno?

Letní suchou přípravu bychom chtěli začít začátkem května do konce června. V červenci je volno a v srpnu se půjde na led.

Jak vy vyplníte volno od hokeje a vyrazíte třeba na mistrovství světa v Praze?

S koncem sezony se už pomalu připravujeme na novou a tak se pokusíme se doplnit kádr. Jinak pokud bude možnost, tak se chci do Prahy na nějaký zápas mistrovství světa podívat.