HC PŘÍBRAM – HC LEV BENEŠOV 6:3

Plány však vzaly za své již ve čtvrté minutě, kdy Křivonoska proplul středním pásmem kolem netečných hráčů hostí a zpoza kruhu pro vhazování propálil Štěpánka v brance hostí. Modrožlutí byli zaskočení rychlou a tvrdou hrou domácích, která byla místy na hranici pravidel. Rozhodčí Doubek však ze začátku utkání nechal hru plynout, avšak si tento standard neudržel po celý čas utkání. V deváté minutě rozehrál Holeš puk na pravou stranu Fedoročkovi, ten mu kotouč vrátil, Holešovu střelu brankář jen vyrazil k dojíždějícímu Babickému a ten již neměl problém dorazit puk za brankáře Vávru. To bylo od hostů na dlouhou dobu vše. Hra Benešova byla kostrbatá a bez střelby. Domácí po ledě lítali, bourali a vytvářeli si šance, které naštěstí pro Lvy neřešily gólově. Když už branky docílili, nebyla jim kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti uznána.
Avšak v 19. minutě se domácí dočkali. To usedl na trestnou lavici kapitán hostů Holánek, ale za patnáct vteřin si již otvíral dvířka zpátky. To si vyměnili puk obránci Šír a Matouš, druhý jmenovaný vystřelil od modré čáry tak šikovně, že Svoboda jen vložil do střely svou hůl a tečoval puk do horního rohu Štěpánkovy klece. První třetina skončila 2:1 a v podstatě určila ráz celému utkání.

První polovina druhé třetina měla obdobný průběh jako ta první. Domácí navýšili vedení hned po čtyřech minutách. To Křivonoska nahrál Šmejkalovi a ten potřetí překonal hostujícího brankáře. Lvi však skoro hned vzápětí kousli taky. Konečně se vytoužené branky dočkal Kočí, který dorazil střelu Janáka. Benešov byl blízko vyrovnání. Bohužel pro obě mužstva i pro celý hokej se začal více projevovat hlavní rozhodčí. Počet vyloučených rostl do výše a přesilovky střídala hra v rovnovážném počtu tří proti třem, případně čtyř proti čtyřem. Z tohoto stavu více profitovali Příbramští. Ještě se jim nepodařilo využít dvojnásobnou přesilovku, avšak ihned po jejím skončení procpal puk na hostující branku Mikeska a zvýšil vedení svého týmu na 4:2.
Neurovnaný stav pokračoval dále, vyloučení střídalo vyloučení a hokej se hrál pramálo. Benešovu vůbec nevycházely koncovky třetin. I na konci druhé třetiny dostal gól. To se po ose Tobolič, Šlemenda dostal puk opět k Svobodovi a ten podruhé v zápase, a popáté celkově, překonal benešovského brankáře. Do kabin se šlo za stavu 5:2 a s bodovým ziskem Benešova to nevypadalo velmi nadějně.

Do třetí třetiny nastoupil v bráně hostů Karda, trenér Sládek přeskupil formace, aby oživil strnulou hru svého mužstva. A ze začátku to opravdu neslo své ovoce. Hynek převzal puk od Císaře, prokličkoval až před branku, a ač tísněn, překonal nad ramenem domácího Vávru. Benešov ožil, začal se tlačit před bránu, ukazoval odhodlání vstřelit branku, které tolik chybělo po čas prvních dvou třetin. Avšak modrožluté brzdila neustálá vyloučení. Hra se kouskovala. Hra pět na pět nebyla k vidění téměř vůbec. Sekundu před koncem 53. minuty to bylo opět o tři branky ve prospěch domácích. Grubner s Svobodou jeli v přečíslení dva na jednoho, druhý jmenovaný vzal zakončení na sebe a střelou pod horní tyčku zkompletoval hattrick.
Lvům již nezbývalo moc času k obratu či vyrovnání. Navíc se v posledních minutách stále hrálo dle not rozhodčího. Vyloučení, vzájemné vyloučení, vyloučení s osobním trestem, to byly informace, které místo branek plnily zápis o utkání. 

Benešov nedokázal navázat na výborné domácí představení a v Příbrami prohrál 6:3. Další utkání sehrají Lvi v sobotu 17. října s týmem z Velkých Popovic.

Branky: 4. Křivonoska (Vávra), 18. Svoboda (Matouš, Šír), 26. Šmejkal (Křivonoska), 31. Mikeska (Beneš), 39. Svoboda (Šlemenda, Tobolič), 53. Svoboda (Grubner) – 9. Babický (Holeš, Fedoročko), 28. Kočí (Janák, Starec), 45. Hynek (Císař, Holánek). Rozhodčí: Doubek. Vyloučení: 11:15, navíc Polák (PRI) 10 minut OT, Císař (BEN) 10 minut OT. Třetiny: 2:1, 3:1, 1:1. 

HC Příbram: Vávra (Remeš) – Matouš, Šír, Šlemenda, Chudý, Grubner, Grín, Flieger – Mikeska, Polák, Svoboda – Tobolič, Šmejkal, Císař – Křivonoska, Kadič, Beneš – Kala.

HC LEV Benešov: Štěpánek (41. Karda) – Kotýnek, Šobíšek, Šmicr, Rod, Císař, Bursík – Janák, Kočí, Starec – Babický, Fedoročko, Holeš – Hynek, Holánek, Kucharčík - Pěkný.

MICHAL HOLEŠ