VLAŠIM – BENEŠOV 6:2

Šlágr před vyprodaným hledištěm začali lépe hosté. Při domácí přesilovce ujel Burda a střelou pod vyrážečku překonal Holánka. Jenže rytíři zpod Blaníka srovnali po 30 vteřinách skóre Fedoročkem, následně opanovali hru, ale Matějka s Kucharčíkem šance neproměnili. Poté se hra vyrovnala a hosté nevyužili přesilovku pět na tři, což se jim stalo osudným. Vlašim dostala šanci také v početní výhodě, a i když jí sehrála špatně, stačil v závěru Müller od modré propálit Holeše. Vzápětí si pochutnal Herwig na Holešovi a bylo to 3:1. Na stavu nic nezměnila ani druhá přesilovka hostů pět na tři.

V úvodu druhé třetiny měl Benešov tlak, ale po úniku Herwiga ho utnul tísněný Fedoročko – 4:1. Následně byla hra hodně kouskována vyloučeními a také bitkou Vondráčka se zkušeným Dvořákem, po které šli oba do sprch. V závěru třetiny ještě domácí neproměnili přesilovku pět na tři, když je vychytal Holeš.

Ve třetí části již Benešov neměl síly na zvrat. Hosté sice snížili Hynkem, ale Vlašim v závěru dělovkou Jaegera a Fedoročkem (hattrick) po akci Herwiga uzavřeli na konečných 6:2.

„Byli jsme lepší celý zápas a zaslouženě vyhráli. Jsem spokojený jak s hrou, tak přístupem hráčů. Mrzí mě jen hodně zbytečných faulů i v útočné třetině, po kterých hrál Benešov třikrát přesilovku pět na tři. Hráči ale byli před výbornou diváckou kulisou přemotivovaní," řekl k derby trenér Vlašimi Josef Jeništa a dodal k hodně vyloučeným: „Zápas nebyl vyhrocený, vyloučení byli s přemíry snahy a bitka k hokeji patří. Rozhodčí však utkání zvládli a ještě si pochvalovali, že před takovou návštěvou v krajské lize nepískali."

„Vlašim nás porazila, bojovností, nadšením, nasazením a větší touhou po vítězství. Sice jsme vedli, ale po pár individuálních chybách dostali čtyři góly. Navíc, když neproměníte třikrát přesilovku pět na tři, nemůžete brát body. V závěru jsme již neměli síly na zvrat a domácí si výhru, v super atmosféře, i díky našim fanouškům, pohlídali," dodal smutně po derby asistent trenéra Benešova Ivan Bartůšek a dodal k 23 vyloučeným: „Na ledě bylo pár ostřejších zákroků, ale ne zákeřných, vše vyplývalo ze hry a chtění zápas vyhrát. Mrzí mě, jen zranění dvou obránců Šobíška a Košatky. Na beku musel zaskočit útočník Hořejší a zápas jsme dohrávali na dvě pětky. Rozhodčí ale zvládl derby solidně."

Branky a nahrávky: 6. Fedoročko (Matějka, Herwig), 18. Müller (Holada), 19. Herwig, 24. Fedoročko (Herwig, Müller), 56. Jaeger, 57. Fedoročko (Herwig) – 6. Burda, 49. Hynek (L. Holánek). Rozhodčí: Mrázek – Hruška, Lohr. Vyloučení: 9:10 + Seidl, Máčala 10 min., Vondráček 5 + OK – Dvořák 5 + OK. Využití: 1:0. Oslabení: 1:1. Diváci: 724. Třetiny: 3:1, 1:0, 2:1.

Vlašim: M. Holánek – Müller, Seidl, Michal Kakos, Martínek, Horálek, Kotýnek, Holada – Matějka, Fedoročko, Herwig, D. Kucharčík, Slanina, Vostřák, Jaeger, Máčala, Vondráček, Čanda.

Benešov: Holeš – Šobíšek, Košatka, Kauschitz, L. Holánek, Dvořák – Zeman, Hron, Hořejší, Babický, Hynek – Císař, Farbula, Zach, Burda, Starec.