„Jsem rád, že jsem mohl fanouškům a dětem ukázat pohár," měl radost muž, který byl i nejlepším hráčem play off a také si zahrál na mistrovství světa. „Byl to skvělý rok, zatím nejlepší v mé kariéře. Na to, co jsme dokázali s Libercem v základní části a v play off, bude těžké navázat. Užívám si to. Pohár mám u sebe tři dny a pořádně to s rodinou, které strašně moc děkuji za podporu, oslavím." Samozřejmě nezapomněl poděkovat i kanadské manželce, která s ním cestuje a podporuje ho po cestách, ať v Americe, Rusku, Finsku, Česku a od nové sezony opět v Rusku v KHL, kde bude hrát za Čeljabinsk.

Michal Řepík odpovídal na otázky moderátora akce Michala Hrdličky a přítomné rozesmál při tom, že prý jeho otec Petr udělá padesát kliků na jedné ruce. „Tak to možná udělá, ale až bude mít v sobě večer pár piv."

Fanoušků bohužel na zimní stadion dorazila jen asi stovka, přesto si program užívali. Moderátor zpovídal nejen Michala Řepíka, ale i talenty vlašimského hokeje Radka Veselého, Matyáše Zelingera a Ondřeje Šulka, kteří mají za sebou už starty za mládežnické reprezentace i talentovaného bratra Michala, Dominika.

Své si řekl i krajský koordinátor pro odbor školství mládeže a sportu a také fotbalový trenér, Martin Müller, jenž podotkl, že vlašimští hráči napříč generacemi, kteří prošli nejvyšší soutěží v České republice nebo Československu, by mohli udělat hokejový tým. Jejich dvacet a v TOP 5 jsou Michal Rozsíval (dvakrát Stanley cup, mistr světa, mistr ligy), Jiří Kuntoš (2x mistr ligy), Tomáš Kucharčík (mistr světa, mistr ligy), Libor Procházka (olympijský vítěz, mistr světa) a Michal Řepík (mistr ligy).

Na akci se samozřejmě Michal Řepík podepisoval a fotil s pohárem a také předal ceny pro diváky, kteří správně zodpověděli otázky.