VLAŠIM – SLANÝ 2:3 SN

V úvodní třetině se hrál svižný hokej a nebylo znát, že by hráči po vánočních svátcích na ledě funěli a nemohli popadnout dech. Hosté se nikam sice nehrnuli, ale jak mohli vyrazili na zteč, tak jako Cigánik, po jehož střele zazvonila horní tyč Holánkovy branky. První, kdo se radoval z gólu, ale byli Vlašimští, jenže předčasně. Ránu kapitána Matějky sice zastavila síť, jenže rozhodčí Hruška gól neuznal pro postavení Martina Kakose v brankovišti. A tak vystrčili drápky hosté, Lapáčkovu střelu ještě Holánek vyrazil betonem, ale následně zapomněli domácí na vlastní modré na Kubinčáka, jehož našel Cigánek a hostující útočník po sóle pověsil puk pod víko Holánkovy svatyně – 0:1. Radost Slanému ale vydržela jen chvilku, když ránu Holady od modré vyrazil Sork jen před sebe, kde byl nejrychleji Cerk a stav srovnal.

Ani poté se diváci se nenudili, hosté propásli Kubinčákem nájezd dva na jednoho, aby se po odraženém puku stalo to samé na druhé straně, ale Máčala pálil do gólmana. Ve 13. minutě valil Cerk sám na Sorka, ale orazítkoval jen horní tyč. A tak udeřilo na druhé straně, když se po nenápadné akci dostal k puku Vostrecký a z otočky propasíroval puk do branky – 1:2. Závěr třetiny byl orámován vyloučeními na obou stranách, ale i když šance byly, skóre se nezměnilo.

V úvodu prostřední části Vlašim i díky Holánkovi přežila oslabení, aby se následně nadechla k náporu, vytvořila závary, ale Sork odolal. V 25. minutě hostům zatrnulo, když gólman do střetu s Jaegerem zůstal ležet na ledě, nezvedal se a Slaný nemělo náhradního brankáře. Asi po třech minutách se otřesený gólman s pomocí hráčů zvedl a zápas dochytal. Poté ubylo krásy na ledě a hra se kouskovala i vyloučeními. Na to málem doplatili domácí, ale Holánek parádním zákrokem Frolíka vychytal a poradil si i s Novákem po akci dva na jednoho s Kubinčákem.
Závěr patřil rytířům. Nejprve kroutil Máčala hlavou, jak je možné, že jeho střelu do prázdné branky, po přihrávce Matějky, ještě gólman Sork rychlým přesunutím vyrazil. Vzápětí ale hosté šli do čtyř a po minutě do tří, čehož domácí využili střelou Matějky po přihrávce Martina Kakose. Do konce třetiny vyvinuli rytíři tlak, který jen hosté horko těžko ustáli.

Ve druhé třetině se také hodně zapotila zdravotnice zápasu, když ošetřovala domácího Vondráčka (tržná rána za uchem) a Holadu (po faulu mu tekla krev z nosu).

Třetí třetinu začala Vlašim náporem, Matějka tečí orazítkoval horní tyč branky a střelu Martina Kakose lapil Sork. Hosté zahrozili jen při přesilovce, ale tam domácí podržel Holánek. Do konce třetiny již jen rytíři počítali šance, ale dva krásné průniky Cerka ani dvě loženky Burdy gólem neskončily. A tak diváci ještě před rozhodujícími nájezdy viděli bitku mezi domácím Müllerem a hostujícím Zilcherem, kterou sudí ohodnotil na 2 + 2 minuty pro každého.

Druhý bod nakonec bralo Slaný, když Novák a Frolík prostřelili v nájezdech Holánka, na což na druhé straně reagoval jen Jaeger, protože Cerk a Dušek, Sorka nepřekonali.

„První třetinu jsme prospali a nedali si pozor na hostující brejky, na které hrají. Od druhé třetiny jsme hru i skóre vyrovnali. Od třetí jsme byli lepší, bohužel jsme neproměnili šance a v nájezdech, které jsou loterií, jsme prohráli. Je to škoda, ztratily jsme důležité dva body pro boj o play off," povzdechl si po utkání trenér Vlašimi Václav Horáček.

Branky a nahrávky: 8. Cerk (Holada), 39. Matějka (Martin Kakos) – 7. Kubinčák (Cigánek), 16. Vostracký, rozhodující nájezd Frolík. Rozhodčí: Hruška – Lohr, Nevařil. Vyloučení: 6:9 + Vostracký (Sl.) 10 minut, Müller (Vl.) a Zilcher (Sl.) 2 + 2. Využití: 1:0. Diváci: 680. Třetiny: 1:2, 1:0, 0:0 – 0:1.

HC Rytíři Vlašim: Holánek – Horálek, Vondráček, Holada, Kotýnek, Müller, Martínek – Martin Kakos, Matějka, Máčala – Slanina, Cerk, T. Kočí – Dušek, Jaeger, M. Kočí (21. Burda).