Modrožlutí přes léto nezaháleli, pečlivě se připravovali na další výzvy v podobě nového systému či nových soupeřů. Systém dvou skupin je revoluční řešení Krajské hokejové ligy. K ostříleným týmům jako jsou Vlašim a Velké Popovice přibude ambiciózní nováček z Čáslavi či sestoupivší Mladá Boleslav B. Benešov taktéž narazí na staré známe z Poděbrad, Kutné Hory a Žabonos. Zvláště s Kutnou Horou se Lvi v novodobé historii ještě nestřetli.

Benešovští fanoušci však nebudou ochuzeni ani o tradiční účastníky Krajské hokejové ligy, avšak nebudou moci vidět všechny na domácím stadionu. 

Doma přivítají Lvi jen Příbram, kolegy Lvy ze Slaného, Králův Dvůr a nováčka z Neratovic. Věrní fandové můžou na venkovních stadionech poté zhlédnout zápasy proti Černošicím, loňskému vítězi Mělníku, Rakovníku a juniorům z PZ Kladna.

Zarytí fanoušci jistě ví, že vedení před novým ročníkem přivedlo zvučné posily. Největší z nich je návrat "ztraceného syna" Michala Kaňky. Ostřílený bard se vrátil do své domoviny, aby získal trofej, kterou ještě nemá.

Další velkou posilou je bezpochyby taktéž zkušený Pavel Dušek, který přestoupil z týmu regionálního rivala z Vlašimi. Do obrany se vrátil po roční anabázi ve Velké Británii Martin Janáč. Nadějný obránce Tomáš Rittig zase ukázal v přípravě velký střelecký apetit.
Do brankoviště se vrátil po roční odmlce Adam Uhlík a vytvoří tak společně s Janem Štěpánkem vyrovnanou dvojici.

Na druhou stranu, z Benešova odešli - z pracovních či studijních důvodů Tomáš Hynek, Honza Šobíšek a Václav Rod.

Jak se Lvům vydaří vstup do letošního ročníku se můžete přesvědčit již sobotu 9. 9. od 17 hodin na zimním stadionu v Benešově.

MICHAL HOLEŠ