MĚLNÍK – BENEŠOV 3:4

První šanci měli hosté, ale ve 3. minutě slavili gól domácí po ráně T. Havla po ledě. Netrvalo dlouho, lob kapitána T. Fialy přetavil ve druhý gól Příhoda. V tuto chvíli by na Benešov vsadil málokdo, navíc domácí neustále dotírali na Uhlíka. Hosté měli šance spíše sporadicky, přesto v závěru třetiny zčistajasna vyrovnali Holánkem. Nejprve jeho nahození skončilo překvapivě ve Vokurkově síti a vzápětí využil přesilovku po střele Císaře a teči Babického.

V úvodu druhé třetiny projel domácí T. Havel celým hřištěm a puk pověsil do horního rohu Uhlíkovy klece. Benešov následně zlepšil pohyb, zachytával domácí nájezdníky, vypracovával si také slibné šance a po jedné vyrovnal. Fedoročko skvělým napadáním obral o puk T. Havla, vystřelil na Vokurku a jím odražený kotouč pohodlně dorazil do sítě Janák – 3:3. Od poloviny se utkání poměrně vyhrotilo, k vidění byla i nezvyklá hra tři proti třem, ve které ale hosté udeřili. Odražený puk sebral Starec, našlápl do útočné třetiny, přihrál Holánkovi a ten bekhendovým blafákem překonal Vokurku – 3:4.

Nedisciplinovanost na obou stranách pokračovala, ale Mělník se hnal za vyrovnáním. T. Havla vychytal famózním zákrokem Uhlík, který si vleže lapačkou poradil i s dalším domácím útočníkem.

Do třetí třetiny již nastoupily týmy s chladnými hlavami. Mělník se tlačil za vyrovnáním a i přes dvě přesilovky se mu to, hlavně díky benešovské obětavosti a podpory brankáře Uhlíka, nepodařilo. A jelikož ani hosté nepřekonali Vokurku, tak se stav již nezměnil.


Očima kapitána a autora hattricku Lukáše Holánka

„Do utkání jsme nevstoupili špatně, ale po dvou našich laciných chybách jsme brzy prohrávali o dvě branky. Když pak domácí dostali téměř dvouminutovou možnost v přesilovce 5 na 3, nevypadalo to s námi vůbec dobře. Díky obětavosti a i s přispěním štěstí jsme dvojnásobné oslabení ubránili a v závěru první třetiny udeřili. Nejprve jsem překvapil domácího brankáře nahozením od modré čáry a poté jsem stál při přesilovce ve správný čas na správném místě. Ve druhé třetině se hodně přitvrdilo a příliš se nehrálo v plném počtu hráčů na ledě. Tvrdou hru nejvíce odnesl Tomáš Havel, nejlepší hráč domácích, který musel ze zápasu odstoupit. Byl to důležitý okamžik, neboť hodně utrpěla útočná hra Mělníku. Tomáš Havel však stihl dostat ještě svůj tým do vedení 3:2. Přesně v polovině utkání předvedl výbornou práci při napadání Ondra Fedoročko a vše dokončil Petr Janák vyrovnávacím gólem. O chvíli později přišla série vyloučení a hrálo se dokonce tři proti třem. Většího prostoru na ledě jsme naštěstí využili my a po úniku s Davidem Starcem jsem brankáře Vokurku překonal bekhendovým blafákem potřetí. Třetí třetinu jsme na naše poměry zvládli takticky velmi dobře. Mělník si sice vypracoval nějaké příležitosti, ale i my jsme mohli vstřelit uklidňující branku. I díky skvělým zákrokům brankářů na obou stranách už gól nepadl a my mohli slavit nečekané, ale o to cennější tři body. Chtěl bych poděkovat týmu, že si konečně uvědomil vážnost naší situace a předvedl bojovný a obětavý výkon, jak se sluší a patří."

Branky: 3. T. Havel (Šubrt), 8. Příhoda (T. Fiala), 22. T. Havel (Novotný, Vokurka) – 19. Holánek (Hynek, Stejskal), 20. Holánek (Babický, Císař), 30. Janák (Fedoročko), 34. Holánek (Starec). Vyloučení: 8:11, navíc D. Havel (M) a Janák (B), oba 10 minut OT. Využití: 0:2. Diváci: 300. Třetiny: 2:2, 1:2, 0:0.

HC LEV Benešov: Uhlík – Kotýnek, Císař, Bursík, Šobíšek, Stejskal – Starec, Fedoročko, Holeš – Hynek, Holánek, Babický – Janák, Kočí, Mrva. Trenér: Sládek.

MICHAL HOLEŠ