BENEŠOV – JESENICE 4:5 SN

Co bylo platné kapitánu Benešova Holánkovi, že v zápase vstřelil hattrick, když pomohl jen k remíze.

Zápas začali domácí špatně a než se rozkoukali, třepetaly se jim dva puky v síti. Následně sice Holánek snížil, ale do kabin šli hosté s dvoubrankovým náskokem díky Němečkovi. Tři góly ve své síti odnesl brankář Štěpánek, jehož vyměnil Uhlík, což domácím pomohlo. Na začátku druhé části snížili a ve třetí díky Holánkovi a Holešovi stav otočili na 4:3. Jenže to se nelíbilo hostujícímu Novákovi, jenž nejprve v předposlední minutě stav srovnal a v nájezdech rozhodl o výhře Příbrami.

„Od nás to byl syrový, nervózní výkon, vůbec se mi nelíbil, hráči prostě neodvedli, na co mají. V první třetině jsme ze čtyř střel dostali tři góly. Vystřídali jsme gólmana a podařilo se nám stav otočit na 4:3. Výhru jsme ale neudrželi, když soupeř vyrovnal těsně před koncem. V nájezdech jsme bohužel prohráli. Nedokážeme pořádně vystřelit a přihráváme si až do branky. Jsem hodně zklamaný," posteskl si trenér Benešova František Sládek a vyzdvihl dva hráče Jesenice: „Porazili nás Novák v útoku a skvělý brankář Příhoda."

Branky: 17. Holánek (Rod), 21. Holánek (Hynek, Holeš), 42. Holánek, 55. Holeš (Janák) – 5. D. Formánek (Martínek), 6. Patera (Voháňka, D. Formánek), 20. Němeček (Mojžíš), 59. Novák, rozhodující nájezd Novák. Vyloučení: 8:12. Využití: 1:1. Třetiny: 1:3, 1:0, 2:1 – 0:1.

Benešov: Štěpánek (21. Uhlík) – Stejskal, Janáč, Varačka, Kotýnek, Bursík, Rod – Kočí, Janák, Starec – Holánek, Hynek, Holeš – Šobíšek, Tichý, Štětina,

PŘÍBRAM – VLAŠIM 4:1

Začátek utkání byl z obou stran opatrný, mužstva dobře bránila, a tak šlo na branky jen několik střel. Poté se do větší šance dostal Burda, ale z kruhů branku domácího Vávry netrefil. Domácí zakládali útoky dlouhými přihrávkami až na červenou čáru. Tyto pasy se ale vlašimským hráčům dařilo pokrývat, a když se Příbramští dostali do pásma, byl připraven v brance Holánek. Ve 12. a 17. minutě hráli hráči Příbrami přesilové hry, ovšem bez gólového efektu. Navíc ve druhém oslabení využil Kočí zaváhání domácího obránce a od poloviny hřiště uháněl osamocen na Vávru. Sólo však nedokázal přetavit v gól. Šlo se tedy do kabin bez vstřelené branky.

Do druhé třetiny přišla Vlašim se zpožděním a rozhodčí ji potrestal dvouminutovým trestem. To se hostům stalo osudným. Domácí uzamkli Rytíře ve třetině a po necelé minutě přihrál zpoza brány Mikeska najíždějícímu Polákovi, který střelou bez přípravy otevřel skóre. Rytíři se z branky oklepali a začali hrát jako na začátku utkání. Za nedlouho je však přibrzdilo další vyloučení. Následně se po ubráněném oslabení dostali k dorážkám Matějka a Slanina, branku však nedali. V čase 30:15 zvýšil na 2:0 Císař, když obral o puk Guta a skóroval. O minutu později si konečně mohli hosté zahrát početní výhodu, ta se jim nepovedla a stav se neměnil. Těsně před koncem třetiny se už Vlašim radovala. Po vhazování přihrál Kucharčík Michalu Kakosovi na modrou a ten střelou nad rameno brankáře snížil na 2:1.

Poslední část utkání chtěli hosté odehrát poctivě v obraně a vstřelit vyrovnávací branku. Bránit se jim celkem dařilo, ovšem když už se dostali do šance, gól nedokázali dát. Největší příležitost k vyrovnání měl Jaeger. Hnal se po levém mantinelu na Vávru, natlačil se před něj, ale kotouč mu při zakončení přeskočil přes čepel a skončil za brankou. Deset minut před koncem Rytíři otevřeli hru a více napadali. Bylo na nich však vidět, že jim dochází síly. V čase 56:15 vyhráli domácí v útočném pásmu buly. Po zmatku před brankou vystřelil Mikeska a od Michala Kakose se odrazil puk za čáru. Vlašim už neměla co ztratit, po třetí obdržené brance sáhla ke hře bez brankáře. Po dvou minutách zakončil do odkryté klece puk Lukáš Flieger - 4:1.

Branky a nahrávky: 21. Polák (Mikeska), 31. Císař, 57. Mikeska (Polák), 60. L. Flieger (Mikeska) – 40. Michal Kakos (Kucharčík). Rozhodčí: Čáp – P. Karda, Z. Karda. Vyloučení: 5:7, navíc L. Flieger (P) 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 146. Třetiny: 0:0, 2:1, 2:0.

Vlašim: Holánek – Martin Kakos, Vondráček, Michal Kakos, Gut, J. Pessr, Horálek – Matějka, Kucharčík, Slanina – Kočí, Burda, Jaeger. Trenéři: Slabý, Dýcka ml.

TOMÁŠ VONDRÁČEK