A Lvi začali, jak se patří. Hned ve čtyřicáté sekundě se radovali z jednobrankového vedení. Bursík nahrál ještě v obranné třetině Lukáši Holánkovi, ten si to namířil do útočné třetiny, a když už byl před ním jen obránce a vypadalo to, že skončí s kotoučem v rohu, vyslal nenápadnou střelu na branku domácích, která skončila nad lapačkou domácího brankáře Fořta.

Když už se modrožlutí do vedení dostanou, mají velké problémy si ho udržet. Tato potíž se ukázala aktuální i v zápase s Bruslaři. Hned ve čtvrté minutě totiž Bílek nahrál Francovi, jehož tvrdou střelu Uhlík vyrazil jen k Lukáši Rovnému, kterému již nečinilo velký problém usměrnit puk pod vyrážečku hostujícího brankáře.

Po inkasované brance hosté ožili a měli pár slibných příležitostí. Bohužel se Lvi stále trápí s koncovkou, a i když mají spoustu šancí, málo z nich zůstane využito. Skóre první třetiny zůstalo nezměněno, ačkoliv domácí měli výhodu přesilové hry, kterou Benešov přestál i díky výborně chytajícímu Uhlíkovi, který držel naděje hostujícího týmu.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí a v sedmadvacáté minutě se jim aktivita vyplatila. Po odbráněném oslabení hostující hráči inkasovali z hole Michala Ficka.

O pět minut později bylo pro Benešov ještě hůře. Po ose Kukla, Zörkler se dostal puk Liboru Bartošovi, jehož nahozený puk uklidil hostující obránce Bursík mezi nohy Uhlíka do branky.

Hned vzápětí hosté snížili. Fedoročko vyhazoval puk do středního pásma, Petr Janák si ho vyzvedl na červené čáře a řítil se osamocen na Fořta, kterému ráznou střelou nedal šanci.

Benešovští ožili a opět si vytvořili kvantum šancí. Babického tečovaná střela skončila na břevně domácí branky, Holánkova střela na betonu Fořta a projektily Hynka se nevešly do zařízení nebo je pochytali domácí obránci. Největší šanci Janáka, kdy na něho zívala poloprázdná branka, vychytal domácí brankář Fořt vyrážečkou.

Do třetí třetiny vstupovali modrožlutí s jednobrankovým deficitem a odhodláním konečně vyhrát zápas. Nadšení jim vydrželo třicet sekund. To je uzemnil Jiří Kristek, který po přihrávkách Harta a Rovného rozsvítil červené světlo za Uhlíkem počtvrté.

A aby se Benešovští příliš nesnažili o zvrat, dorazil je pět minut poté Michal Protivný, který využil zmatku před brankou hostí a z mezikruží vymetl pavučiny v Uhlíkově bráně.

Opaření modrožlutí již těžko hledali síly na zvrat. Čtyři minuty před koncem se jim však podařilo snížit, když střela, spíše propagačního charakteru, Davida Starce, skončila za zády domácího brankáře.
O dvě minuty později už to zase bylo o tři branky. Po přihrávce Trégla skóroval Jan Protivný a uzavřel brankový sumář zápasu.

Benešov již skoro dva měsíce nevyhrál a klesá nadále tabulkou. Příští domácí zápas s Královým Dvorem bude doslova o bytí a nebytí.

Jan Císař: Na gól se hrozně nadřeme

„Hlavní rozdíl vidím v proměňování šancí. Zatímco Boleslavští z minima vytěžili maximum, my se na branku strašně natrápíme, trefíme brankáře do břicha nebo vůbec nezakončíme," uvedl po zápase obránce HC LEV Benešov Jan Císař.

Petr Janák: Věřím, že doma vyhrajeme

„Moc mě mrzí, že jsme zápas nedovedli do vítězného konce. Měli jsme dostatek šancí, i přesilovky pět na tři, bohužel jsme skoro nic nevyužili. Boleslavští nás docela snadno přečíslovali, což vedlo k některým jejich brankám, dost šancí ještě pochytal Adam Uhlík. My jsme své šance neproměnili a to určilo ráz zápasu," věděl útočník benešovských Lvů Petr Janák a dodal: „Věřím v to, že už to v sobotu doma protrhneme a zvítězíme."

BK MLADÁ BOLESLAV B – HC LEV BENEŠOV 6:3 (1:1, 2:1, 3:1)Branky: 5. Rovný (Franc, Bílek), 27. Ficek Michal (Ficek Milan ml.), 32. Bartoš (Zörkler, Kukla), 41. Kristek (Rovný, Hart), 47. Protivný Michal (Protivný Jan, Trégl), 56. Protivný Jan (Trégl) – 1. Holánek, 33. Janák (Fedoročko), 53. Starec (Janák).
BK Mladá Boleslav B: Fořt – Kukla, Budín, Franc, Bartoš, Bílek, Dinga, Hart, Kristek – Rovný, Ficek Milan ml., Hradec – Trégl, Ficek Milan st., Protivný Jan – Protivný Michal, Ficek Michal, Zörkler – Christov.
HC LEV Benešov: Uhlík (Štěpánek) – Šmicr, Kotýnek, Šobíšek, Bursík, Císař – Janák, Holánek, Starec – Babický, Fedoročko, Holeš – Kucharčík, Kočí, Hynek – Mrva.