V celkovém bodovém hodnocení běhů na 100 metrů, štafet a útoků skončili chářovičtí hasiči na 11. místě ze 17 startujících týmů z celé republiky, jež dorazily 60. mistrovství Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a 42. mistrovství České republiky Hasičských záchranných sborů v požárním sportu.

To   se konalo o víkendu v Mladé Boleslavi, kam v neděli z Chářovic vyrazil plný autobus fanoušků požárního sportu.

„Účast na mistrovství republiky je pro nás velkým historickým úspěchem. Předchozí účast v krajském kole si vybojovalo na konci 60. let družstvo složené z otců a dědů současných závodníků," uvedl Slavomír Kubásek, starosta SDH Chářovice.

Chářovické hasičské družstvo po návratu z Mladé Boleslavi zatím účast neoslavovalo. „Všichni jsme byli utahaní, nejen závodníci. Na ně ještě čekají soutěžní kola v benešovské i táborské hasičské. Tak oslava bude snad až skončí sezóna," dodal starosta hasičského sboru.

Republikové mistrovské tituly získala v kategorii mužů   družstvo Širokého Dolu (Pardubický kraj) a v ženské kategorii družstvo z Chválenice (Plzeňský kraj). Mezi profesionály zvítězili hasiči z Moravskoslezského kraje.

Na šampionátu se neztratili ani reprezentanti Středočeského kraje. Hasičky z SDH Líchovy (Příbramsko) se umístily celkově na 8. příčce, devátá byla děvčata ze Štipoklas reprezentující Českou hasičskou jednotu a na 12. místě skončilo družstvo z Břehů. Mezi muži se na sedmém  místě umístil tým z Pískové Lhoty. Středočeští profesionální hasičští záchranáři si vybojovali 6. místo.

„Mistrovské závody v požárním sportu se moc povedly. Pořadatelům z Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje a Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska patří velké poděkování za perfektní zvládnutí nejen soutěžních klání, ale i doprovodného programu," poděkoval hejtman Josef Řihák  organizátorům i soutěžícím.