HOŘOVICKO – BENEŠOV 1:0

V první čtvrthodině měli míč na kopačkách více hosté, domácí se soustředili na pozornou obranu. Jejich pokusy o brejky však byly často přerušeny odmávaným ofsajdem. Hrálo se většinou ve středu pole, kde se odehrávaly souboje o každý míč. Jako první se o střelu pokusili hosté, ale Kučaba z trestného kopu mířil nepřesně. Největší šanci měli ve 32. minutě, kdy se řítil Kučaba na Tetoura, ale ještě na jaře brankář Benešova, střelu k tyči vyrazil na roh. Po této akci začaly útočné rejdy domácích, které vyústily ve vítězný gól. Ve 42. minutě dostal míč do strany Pelikán, jenž následně připravil míč před prázdnou branku Zítkovi a ten se nemýlil – 1:0.

Hořovicko ve druhé půli vyplňovalo středový prostor a po uplynutí jedné hodiny dokonale odebíralo míče hostům, z čehož pramenily brejky. Jenže ty domácí hráči nedotáhli do konce, sám na brankáře Beníka šel Rampa. „Moc jsem si to píchl, pak jsem upadl," přiznal domácí hráč, kterému se zažlutilo před očima. Další akci domácích přerušil včasným vyběhnutím Beník a kombinaci Nademlejnský s Mojdlem zašmodrchali. Hosté se snažili s výsledkem něco udělat, postupně se dostávali na hřiště ofenzivnější hráči, střídalo se dokonce po dvojicích, aby se nezdržovala hra. I proto v závěru Benešov zatlačil silně na pilu, získal velkou územní převahu, ale domácí obrana nakopávané míče uskákala a domácí tak slavili zisk tří bodů.

„Po třech výhrách za sebou jsme si mysleli, že to půjde samo, což se nám krutě vymstilo. Na hřišti nám chyběl pohyb, míče jsme dostávali vzduchem dopředu, místo abychom se snažili hrát po zemi, a domácí je v pohodě uskákali. Za celý zápas jsme si vypracovali jednu šanci, což je málo, domácí z minima využili maximum, a proto získali tři body," dodal po zápase asistent trenéra Benešova Pavel Šimáček.

Branka: 42. Zítek. Rozhodčí: Němec – Štuk, Kouba. ŽK: Bežó, Rampa – Farkaš. Diváci: 280. Poločas: 1:0.

SK Benešov: Beník – Večera (79. Zoubek), Kucalas, Zákostelský, Vrňák (63. Balata) – Adjei – Turek (70. Afanasenko), Žák (63. Farkaš), Laštovka, Kučaba (79. Braný) – Ibe.