BEROUN – POŘÍČÍ NAD SÁZAVOU 1:2

Už ve třetí minutě museli hosté nuceně střídat, když „načatému“ Žákovi po prvním souboji „odešel“ opět palec. „Musím pochválit střídajícího Zdeňka Haška, který pozici stopera zvládl velmi dobře,“ pochválil trenér Poříčí Pavel Šimáček náhradníka, který musel rychle na plac.

Hosty změna nerozhodila, naopak se brzy dostali do vedení, když po úniku Trpišovského a zpětné přihrávce, skóroval poprvé v poříčském dresu Petr Pohorský.  Následně se domácí dostali do optického tlaku, ale do vyložené šance se nedostali, když závary v šestnáctce hosté uskákali. Ti mohli na druhé straně zvýšit vedení, ale po brejku a centru J. Pohorského pálil z malého vápna Páv sice do sítě, ale boční. V závěru poločasu se ale domácí dočkali srovnání stavu. Nejprve vychytal Tlamicha Horela, ale po následném rozehraném rohu dotlačil míč do sítě na zadní tyči Markvart. „Po gólu jsme se dopředu moc nehrnuli a hodně míče nakopávali. Domácí hrozili z několika standardních situací a v závěru poločasu jsme bohužel, jednu neuhráli,“ posteskl si kouč Poříčí.

Nůžky v podání Lukáše Zoubka (v červeném) přestřihly nohy Jiřího Novotného, rekordmana v počtu českých titulů se Spartou Praha.
V oslabení se Votice neubránily

Po změně stran se obraz hry nezměnil, domácí hrozili jen po standardních situacích, které i vinou své nešikovnosti pořádně nezakončili. To hosté hrozící hlavně po brejcích, měli vyloženější šance, ale Vosáhlův trestný kop vyrazil brankář a Trpišovský nastřelil břevno. V 79. minutě přišlo rozhodnutí zápasu. Po kolmici Rejhona byl při kličce sražen gólmanem Trpišovský a Vosáhlo z penalty uklidil míč na druhou stranu, než mířil brankář – 1:2. Vzápětí mohl definitivně zlomit odpor Berouna J. Pohorský, ale sám před gólmanem trefil jeho nohy.  V závěru hosté uskákali řadu domácích standardních situací, a proto si odvezli všechny body.

„Ač vím, že máme daleko na víc, jsem rád, že jsme i přes problémy se sestavou, druhý zápas zvládli, za což patří klukům dík,“ pochválil hráče po zápase Pavel Šimáček a přidal: „Nechápu neustálou zlobu domácí lavičky na rozhodčího Poláka, když zahrávali jednou tolik standardních situací než my. To, že je nejsou schopni pořádně zakončit, je již jejich problém, ale svádět to na rozhodčího, je alibismus.“      

Branky: 41. Markvart – 9. P. Pohorský, 79. Vosáhlo (z PK). Rozhodčí: Polák. ŽK: R. Hosnédl, Soukup, Ježek, Horel – Vosáhlo, J. Pohorský, Verner.

Poříčí nad Sázavou: Tlamicha – Jírů (68. T. Říha), Žák, Melichar, Vosáhlo – Verner – J. Pohorský, Rejhon, P. Pohorský, Páv – Trpišovský.  

Ilustrační foto
Nespeky dostaly rychle druhou facku