ČAFC PRAHA – BENEŠOV B 4:3

Domácí začali tlakem a ve 3. minutě se ujali vedení po povedené akci, kdy se výborně orientoval hráč v benešovské šestnáctce a přesnou střelou k tyči nedal Tlamichovi šanci. I další minuty patřily domácím, ale v zakončení se jim příliš nevedlo. A tak udeřilo na opačné straně. V 18. minutě se po akci Vyhlídala řítil Voráček sám na brankáře domácích a přesnou střelou vyrovnal na 1:1. Domácí byli i nadále lepším týmem a ve 25. minutě se zaslouženě dočkali. Domácí útočník se akrobaticky položil do centru z levé strany a bezmocný Tlamicha lovil míč podruhé ze své sítě. Konec poločasu vyzněl lépe pro hosty, které branka nepoložila a několikrát nebezpečně zahrozili před domácí brankou. A v 41. minutě se jim podařilo vyrovnat po rychle provedené akci, na jejímž konci byl centrující Voráček a zakončující Keltner 2:2.

Druhý poločas nastartovali domácí brankovou smrští, když během pěti minut odskočili o dvě branky a jen kvůli nepřesnému zakončení útočníků nepřidali další branky. Benešovští mladíci se oklepali, vrátili se do zápasu v 63. minutě po kombinaci Keltnera s Cettlem, který z vápna prostřelil domácího brankáře a snížil na rozdíl jediné branky – 4:3. Hra se vyrovnala a oba týmy předváděly rychlý a kombinační fotbal. Až v poslední desetiminutovce si hosté vytvořili tlak a vyrovnání viselo na vlásku. Největší šance měl hostující Vlasák, avšak sólo zakončil střelou do brankáře a po centru Keltnera nepřesně zakončil slabou střelou opět do rukou brankáře domácích.Vyrovnat mohl ještě Voráček, ale jeho střela jen těsně minula svatyně Čafky.

„Narazili jsme na velmi kvalitního soupeře hrajícího pražský přebor, který nás o tom rozhodně přesvědčil. Přestože jsem kluky upozorňoval na silnou ofenzivu domácích, nezvládli jsme začátky obou poločasů, což nakonec o výsledku rozhodlo. Rozehrávali jsme se velmi pomalu, ale potvrdili jsme, že i se silným soupeřem se dokážeme měřit pokud se nebojíme hrát," dodal k utkání trenér benešovského béčka Petr Slepička a chválil: „Potěšilo mě sebevědomé vystupování Cettla s Vyhlídalem ve středu hřiště podpořené kvalitou Keltnera s Voráčkem v útočné fázi. Největším překvapením však byl pro mě výkon dorostence Petráška, kterému se zápas opravdu vydařil. Nekazil, pouštěl se do kombinace a na hřišti působil jako mazák, přestože je mu pouze 17 let. Ale i ostatní hráči nezklamali, a tak jsem s hrou vcelku spokojen."

A trenér Slepička našel i další pozitiva. „Zápas nám dal přesně to, co jsme potřebovali. Kluci si tak ve velmi náročném tréninkovém programu trochu zvedli sebevědomí. Nastavili jsme si laťku vysoko a doufám, že to v dalších zápasech potvrdíme."

Branky Benešova: 18. Voráček, 41. Keltner, 63. Cettl. Poločas: 2:2.

Benešov B: Tlamicha – Petrášek, Hronek, Krejza, Zach – Cettl, Vyhlídal – Voráček, Keltner, Zvěřina – Vlasák.