POLABAN NYMBURK – POŘÍČÍ NAD SÁZAVOU 2:1

V prvním poločase byl sice zápas herně vyrovnaný, ale šance si vypracovávali jen domácí, kteří získali díky trefě v 10. a 21. minutě dvoubrankový náskok, když potrestali hostující chyby v obraně po dlouhých míčích. Nymburští ještě třikrát dopravili míč do sítě, ale z ofsajdových pozic.

Po změně stran byli v horku aktivnější hosté, kteří více drželi míč na svých kopačkách a díky trefě stopera Vacka z hranice šestnáctky po přihrávce Jíši, snížili. V poslední půlhodině mohli i srovnat, ale šance Klauze a Pešty zůstaly nevyužity.

„Bylo vidět, že soupeř trénuje déle než my, kteří jsme měli před zápasem jen jeden trénink. V prvním poločase jsme prohrávali souboje, nebyli důrazní a kondičně jsme na tom byli velice špatně, i když na míči jsme byli o pět procent lepší než soupeř. Domácí hrozili z dlouhým míčů za obranu, kde jsme hráli ofsajd systém, který nám moc nevycházel a inkasovali jsme dva góly. O přestávce jsme si některé věci vysvětlili, hra, hlavně v obraně, se ve druhé půli zlepšila a soupeř se už do šancí moc nedostával. Měli jsme 60 procent držení míče, byli jsme lepší, když domácí také kondičně odešli. Takže dohrávali v horku dva zdechlé mančafty," podotkl k utkání nový trenér Poříčí Libor Pala.

Branky: 10. Škarecký, 21. Svoboda - 60. Vacek. Poločas: 2:0.

Poříčí nad Sázavou: Bébr – Pešta (46. Verner), Vacek, Křivohlavý, Vosáhlo – Peroutka – Trpišovský (75. Janků), Pohorský, Afanasenko, Jíša (75. Pešta) – Janků (46. Klauz).

Druhý přípravný zápas hraje Poříčí v pátek 29. července na hřišti v Krhanicích, kde od 19 hodin přivítá ČAFC Praha.