TEPLÝŠOVICE – KONDRAC 1:0

Zápas ve středečním odpoledni moc fotbalové krásy nepobral. V prvním poločase měli více ze hry si příležitostí kondračtí fotbalisté, ale střely P. Sedláčka a Procházky vyrazil Stařecký, P. Sedláček z 16 metrů pálil vedle a Kašpar hlavičkoval nad. Domácím se hra moc nedařila. „Měli jsme opět velké problémy se sestavou. Chomát a Kubálek onemocněli, Král je zraněný a Vyhlídal hrál na padesát procent," poznamenal k domácímu lazaretu Petr Chomát.

Přesto měli paradoxně největší šanci poločasu teplýšovičtí hráči, ale Breburda po sóle a následně Boťa, ztroskotali na Vejvodovi.

Po změně stran se již hra vyrovnala, ale byla v ní řada nepřesností i tím, že docházely aktérům síly. Vše nasvědčovalo tomu, že derby rozhodne jeden gól. A tak se stalo. V 61. minutě střelu Podhorského ještě vyrazil Vejvoda, aby v pokračující akci Vilímek z šestnáctky trefil tyč a z dorážky Vyhlídal dopravil míč do kondracké sítě. „Přemlouval jsem ho, aby šel hrát, protože měl natažený sval a on nakonec rozhodl zápas," měl radost Chomát z přemluvení kanonýra.

V poslední půlhodině se hosté snažili srovnat, ale jejich snaha byla křečovitá, a když se ani domácí neprosadili z brejků (Breburda, D. Podhorský), stav se již nezměnil.

„Stoprocentních šancí jsme měli víc, a tak jsme asi zaslouženě vyhráli. Hráli jsme z defenzivy a vyšlo nám to. Zápas byl o jednom gólu, který jsme dali my, za což jsem rád. Pokud bychom ho inkasovali, tak by to pro nás bylo daleko složitější," oddechl si teplýšovický trenér Petr Chomát.

„Zápas jsme sice začali dobře, soupeře jsme nepustili za půlku, ale gól bychom nedali ani, kdyby se hrál zápas o půl hodiny déle. Postupem času nám docházely síly, po inkasované brance to bylo již těžké a v závěru přišla z naší strany křeč. Když nedáme gól, tak nemůžeme vyhrát," povzdechl si po derby kondracký trenér Jiří Janouš.

Branka: 61. Vyhlídal. Rozhodčí: Žaba. ŽK: Šanda, Linhart, Kubát (všichni Kondrac). Poločas: 0:0.

Teplýšovice: Stařecký – Stěhule, Šahin, Tůma, Vilímek – Pejša, Boťa ml. – Hruška (90. Matoušek), Vyhlídal, Breburda – D. Podhorský (88. Mládek).

Kondrac: Vejvoda – Vokál, F. Sedláček, Linhart, Šanda (73. Ngo) – Procházka, Kubát, Müller, P. Sedláček (56. Buchta) – Pavlíček, Kašpar (85. Janouš ml.).