„Po zimní přípravě bohužel přestal fungovat hlavní sponzor, který pomáhal a některé hráče zaměstnával. I když jsme soutěž vedli, tak jsme sezonu dohrávali s nižším počtem hráčů. Někteří odešli a prakticky nebylo dost lidí, aby se stejná soutěž dál hrála. Přihlásila se tuším druhá třída,“ objasnil třiašedesátiletý stratég, proč později kývl na nabídku okresního rivala z Vestce.

Osud Všenor ale nezůstal bývalému reprezentantovi a účastníkovi mistrovství světa 1982 lhostejný. „Je mi to strašně líto. Ve Všenorech bylo bezvadné prostředí a kolem fotbalu pracovali prima lidé. Byl jsem tam maximálně spokojený. Bohužel to ale takto kleklo, což je škoda. Přeju jim, ať se jim podaří to zrenovovat,“ vyjádřil se na adresu už bývalého působiště.

NÁHRADA ZA „BÉDU“ VRABCE

Na lavičce Vestce, loňského nováčka, pro kterého byla uplynulá sezona první nepostupovou po třech letech rozletu, pak vystřídal jinou trenérskou osobnost. Petr „Béda“ Vrabec totiž po půlroční misi přesídlil do divizních Úval.

Oskar Fotr.
Důležitější je pro mě výhra mužstva, říká Fotr

U mužstva opírajícího se i o rekordmana v počtu titulů Jiřího Novotného někdejší prvoligový gólman spjatý s Bohemkou zahájil náramně, hned v prvním mistráku nového ročníku vyloupil po výsledku 4:0 ex-přeborové Jíloviště. Pod třemi góly se přitom podepsaly právě posily z Všenor.

„Povedl se nám začátek a v desáté minutě jsme vedli dva-nula, což ovlivnilo průběh. Ne všechno bylo optimální a ve druhé půli nás domácí přitlačili. Ale je to příjemný začátek,“ hodnotil Hruška střídmě nečekaný výsledek.

Promítl se nějak do ambic týmu? „Nechtěli bychom hrát spodek tabulky, ale motat se co nejvýš. Loni se Vestec coby nováček bez problémů zachránil. Chtěli bychom na to navázat,“ prozradil kouč klubu, který je spojován právě zásluhou ex-sparťana Novotného a jeho akademie s kvalitní prací s mládeží. „V nejbližších letech ještě ne, ale pak už budou postupně vycházet hráči z dorostů. V budoucnu by se tak dal tým postupně utáhnout z vlastních zdrojů,“ nastiňuje Hruška klubovou vizi.

Oporou nováčka okresního přeboru by měl opět být Zdeněk Vaníček (v černém).
Huml: Čekáme, koho nám pustí Sparta

EX-SPARŤAN NOVOTNÝ JDE PŘÍKLADEM 

Jak mu potvrdil hned úvodní zápas nové sezony, je Jiří Novotný nepostradatelnou personou také na hřišti.

„Už mu není osmnáct, ale je úžasným příkladem pro ostatní. Třeba tréninkovou pílí. Myslel jsem, že se s ním domluvím na úlevách v některých věcech, ale u něj to vůbec nepřipadá v úvahu. Naopak si sám dává víc. Jediným problémem jsou jeho další aktivity, takže v některých zápasech nebude k dispozici,“ zalitoval Hruška.

A ještě jednu věc po vypráskání Jíloviště na kapitánovi ocenil. Přestože ho to táhne víc dopředu, nastoupil na pozici stopera, která mu byla vlastní po celou profesionální kariéru. „Odehrál to famózním způsobem,“ rozplýval se Hruška.

Sám si dříve hlavně v Ďolíčku, ale třeba i jako asistent v Berlíně, vyzkoušel trénování na nejvyšší úrovni. S hledáním motivace ale nemá problém ani na té krajské. „Roky se nedají zastavit. Ale pokud je zájem a kluci mají snahu trénovat, tak si myslím, že jim pořád mohu něco dát. Také v I. A třídě se dá předvádět slušný fotbal, který přináší radost hráčům i lidem okolo, tedy i mně. Fotbal je můj život.“

Ilustrační foto
Béčko SK nestačilo na kladenské Novo