LETY – VOTICE 0:3

Favorizované Votice si od začátku vynutily tlak a zahazovaly jednu šanci za druhou, když brankář Let Vácha byl v ohni střel. Písaříkovi, Štorkovi a Homolkovi vystavil gólman stopku, Sládek po rohu přestřelil a po trestném kopu Slunečka hlavičkoval do břevna, Štork po brejku zacílil nad branku. Až ve 40. minutě se hosté radovali. Po průniku Koláře a zpětné přihrávce, se míč po zblokované střele Štorka dostal ke Kamarýtovi a ten pohodlně skóroval. Netrvalo dlouho a Homolka z trestného kopu vsítil druhý gól Votic. Domácí vyslali na Tůmu jen jednu střelu Rosenkranzem.

Po přestávce byli hosté nadále aktivní. Štork po akci Písaříka zamířil vedle, stejně dopadl hlavičkující Kamarýt po rohu Slunečka. V 70. minutě unikl Štork, jeho přihrávku pustil Voráček na Písaříka a ten se nemýlil – 0:3. V závěru ještě Písařík po centru Říhy přehlavičkoval branku a Slunečko neproměnil penaltu, když mu po faulu na Šlejmara zkazil brankář radost. Domácí za celý poločas prověřili jen jednou Tůmu, ale ten si se střelou Císaře po brejku v pohodě poradil.

„Celý zápas jsme byli lepší, vypracovávali jsme si šance a už po čtvrthodině jsme mohli vést 3:0. Nakonec se nám podařilo skórovat v závěru poločasu po pěkné akci ze strany Jirkou Kamarýtem a po trestném kopu Jakuba Homolky. Ve druhém poločase jsme očekávali domácí nápor, ale ten nepřišel. Naopak my jsme měli další šance, dali třetí gól a ještě neproměnili penaltu. Pro Lety byl výsledek ještě milosrdný," zhodnotil zápas trenér Votic Martin Bárta, který byl navíc rád, že výhrou odvrátili možné spekulace proti čtrnáctým Letům, které se po zápase propadly na dno tabulky, protože poslední Jílové překvapivě porazilo první Zbuzany a předposlední Kácov vyhrál na penalty se Všenorským SK.

Branky: 40. Kamarýt, 42. Homolka, 69. Písařík. Rozhodčí: R. Svoboda. ŽK: 2:0. Diváci: 40. Poločas: 0:2.

Votice: Tůma – Říha, Kamarýt, Sládek, Šlejmar – Homolka, Kolář, Písařík (85. J. Kramný), Slunečko – Voráček, Štork.