NESPEKY – SLAVIA JESENICE 2:1

Utkání začalo za deště a v pohodovém tempu. Nespeky se již ve 4. minutě dostaly do vedení, když centr Jasze z pravé strany proměnil v gól Vojkůvka. Poté se hrálo za mírné převahy domácích. Ve 25. minutě byl sražen v pokutovém území hostů Rublič, ale Burian ani nadvakrát penaltu neproměnil. O chvíli později si na dlouhý výkop Šilhavého naběhl Vojkůvka a nedal brankáři šanci – 2:0. Další dvě slibné střely Maršouna se nevešly mezi brankové tyče. Naopak hosté z ojedinělé akce v závěru poločasu snížili, když Alba z 25 metrů prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Jeseničtí povzbuzeni gólem do šatny začali bojovat, hra se přiostřila a Šilhavý po hodině hry stěží vyrazil hostující střelu. Následně jeseničtí otevřeli hru, ale byli to domácí, kteří měli několik šancí Vojkůvkou, ale ten hattrick nezkompletoval. Hosté mohli v závěru vyrovnat, když Šilhavý netrefil na kluzkém terénu míč a následně poskakoval na brankové čáře, než ho domácí uklidili do bezpečí.

„První poločas byl z naší strany výborný, rychle jsme dali hezký gól, přidali druhý a ještě nedali penaltu. Jenže jsme v závěru poločasu dostali gól, který nás poznamenal. Druhý poločas jsme neodehráli dobře a o ubojované vítězství jsme se strachovali až do konce, když byli v samotném závěru hosté blízko remíze," oddechl si po výhře kormidelník Nespek Václav Knížek, který byl na druhou stranu rád, že s mužstvem po třech zápasech konečně bodoval.

Branky: 4. a 35. Vojkůvka – 43. Alba. Rozhodčí: Dohnal. ŽK: 3:5. Diváci: 90. Poločas: 2:1. Nespeky: Šilhavý – Štáf, Burian, Šorfa, Hanzal – Jasz (71. Kupša), Kukač, Maršoun, L. Rublič – Urban (87. Kopecký), Vojkůvka.

PAVEL DRNEC