Trenére, jak se po podzimní části změnil kádr hráčů?

Všichni, co byli ve Vlašimi na hostování, kromě hráčů Sparty a Křečka, se vrátili do svých klubů (Jaroslav Starý, Martin Kraus, Martin Macháček, Milan Zachariáš a Jan Krob). Navíc Martin Matoušek odjel s reprezentační osmnáctkou na turnaj do Ruska a až se vrátí, tak se asi zapojí do kádru béčka Sparty.

Nějaké posily do Vlašimi dorazily?

Zkoušíme útočníka nebo podhrotového hráče Pavla Vyhnala ze Slavie Praha, který působil na podzim v Bohemce a asi k nám přijde na hostování. Do přípravy se také zapojili hráči, kteří byli od nás na hostování v jiných klubech.

Do přípravy týmu se také zapojilo šest dorostenců Janovský, Kotouček, Kabát, Moudrý, Roman Filip, Bělohlávek a Rybařík. Co tím zamýšlíte?

S vedením a trenérem dorostu jsme se dohodli, že je vyzkoušíme na začátku přípravy, uvidíme, jak budou zvládat dospělý fotbal. Chceme, aby se u nich zvýšila motivace a pokud by se někdo vykrystalizoval, tak by s námi mohl trénovat i během mistrovských zápasů. V přípravných utkáních dostanou šanci a poté se vrátí na jaro ještě do dorostu.

Jak náročné tréninky zvládají?

Měl jsem strach, jak budou zvládat větší zátěž, ale zatím jsem mile překvapený, odtrénovali vše bez úlev. Nejvíce se mi prozatím líbí Rybařík a ani gólman Kotouček nevypadá špatně. Makají ale všichni nadoraz, což mě těší.

Jak vypadá Váš tréninkový plán?

Začali jsme ve čtvrtek 3. ledna, pokračovali v pátek, sobotu, v neděli měli kluci volno a od pondělí trénujeme jednofázově každý den, kromě středy (pozn. dnes), kdy hrajeme zápas na turnaji na Vyšehradě s juniorkou Bohemky. Tréninkové jednotky absolvujeme na umělé trávě na Lukách, kde jsou výborné podmínky. Od 14. do 20. ledna absolvujeme soustředění v Kácově.

Mladí hráči ze Sparty Praha zůstávají ve Vlašimi. Bude tedy pokračovat Vaše spolupráce?

Ano, budeme spolupracovat i na jaře a pak se uvidí, co dál.

Na jaké posty během zimní přestávky budete hledat hráče?

Po odchodu Starého a Kroba potřebujeme levonohé hráče, máme jen Ondru Průchu. Ještě budeme chtít náhradu za ofenzivního záložníka Martina Krause a hledáme brejkového útočníka.

Přípravné zápasy budete hrát hlavně na turnaji na Vyšehradě, kde odehrajete utkání s mužstvy po ČFL. Ve zbytku přátelských utkáních narazíte, kromě ligové Příbrami, jen na výkonnostně slabší soupeře. Vyhovuje Vám to?

Nevýhodu v tom nevidím. Zápasy musí hráči odmakat stejně proti první lize jako proti třetí lize a podcenění se nebojím. Na turnaji sice budeme nejvýše postaveni, ale mužstva tam nejsou špatná, navíc u nás máme hodně mladých kluků, které tyto zápasy potřebují. Z ligových mužstev budeme hrát jen proti Příbrami, ale není nikde psáno, že se s některým týmem neutkáme v generálce těsně před ligou.

Z vašeho asistenta Miloslava Brožka se stal sportovní ředitel. Budete hledat nového asistenta?

Snažíme se někoho sehnat, mám někoho vytipovaného, ale uvidíme, jestli to vyjde. Chci někoho koho znám a vedení navíc chce, aby měl co nejvyšší trenérskou licenci. Pokud nikoho neseženeme, tak budeme muset jaro zvládnou s Vláďou Koutem.

V současnosti je v kádru asi dvacet hráčů. Kdy budete tým zužovat?

Před soustředěním v Kácově trochu mužstvo stáhneme. Poté uvidíme, také i podle posil. Termín zužování kádru si proto nedávám.