Ve 25. kole krajského fotbalového přeboru dorostu se představilo celé trio okresních týmů – FK Marila Votice, FK Metaz Týnec nad Sázavou a FC Graffin Vlašim.

Starší dorost

Graffin Vlašim – Beroun 6:2

Lídr z Vlašimi hrál proti soupeři z horní poloviny tabulky a berounští hráči také od úvodu potvrzovali, že fotbal hrát umí. Přesto si domácí vytvořili několik šancí. Nejdříve Bouček po pěkné kombinaci otevřel skóre a poté Pavlečko zvýšil na 2:0 z penalty za faul na Jandu.
Druhý poločas se hrál už na hodně podmáčeném terénu a vlašimští dorostenci i přesto potvrdili, že jsou ve velmi dobré formě a soupeře přehráli. I když dvakrát inkasovali, přidali ještě čtyři branky a několik šancí ještě neproměnili.
„Do utkání jsme šli s respektem k soupeři, protože podle jarních výsledků patří k nejlepším mužstvům soutěže. Přesto jsme ho dokázali přehrát a zaslouženě zvítězili. Mám radost z toho, že kluci hrají jako mužstvo a nikdo nehraje na sebe. Věřím, že nám to vydrží i ve zbývajících zápasech,“ doufá trenér Vlašimi Luděk Matoušek.

Branky Vlašimi: Bouček 2, Borkovec 2, Pavlečko, Pohorský ml. Poločas: 2:0

FC Graffin Vlašim: Šťastný – Vaník, Pohorský st., Peroutka, Kahoun – Borkovec, Pavlečko, Říha, Bouček – Janda, Matoušek. Střídali: Pohorský ml., Lalouček, Sladkovský, Jeništa


Marila Votice – Novo Kladno 2:1

Neskutečně infarktové utkání sehráli domácí dorostenci s vrstevníky z Kladna. Ač měli za zápas tucet příležitostí ke vstřelení branky, nedokázali výborného gólmana hostí překonat a prohrávali s jednoduše kombinujícími hosty po dvaceti minutách 0:1.
Krátce po přestávce byl za udeření pěstí vyloučen první hostující hráč, tlak domácích stoupal a v 85. minutě vyraženou střelu Homolky dopravil za záda kladenského gólmana Voráček. O dvě minuty později nesmyslně fauloval bez míče další hostující hráč a šel se také předčasně sprchovat. Domácí přesilovku dvou hráčů v poli využili, když Račanský z úhlu nekompromisně rozhodl o třech bodech pro domácí.

Branky Votic: Voráček, Račanský. Rozhodčí: Macháček. ŽK: 1/2. ČK: 0/2. Poločas: 0:1

Marila Votice: Bánský – Jantač, Kronus, Nusek, Homolka, Sládek, Žák, Dvořák (84.Račanský), Daniel, Říha, Voráček

Metaz Týnec – AFK Kolín 1:6

Týnečtí opět nastoupili v nekompletní sestavě a na hřišti to bylo znát, když již v 6. minutě šli hosté do vedení. Jenže poté si domácí vypracovali šance, ale hlavička Žížali po centru Moravce a Štamberského rána gólem neskončili. Až po půlhodině hry vysunul L. Novotný pěkně Žížalu, a ten „angličanem“ vyrovnal. Týnečtí jakoby píchli do vosího hnízda. Kolínští přeřadili na vyšší rychlostní stupeň, během pěti minut vstřelili tři góly a bylo po zápase.
Po přestávce hosté ovládli hru
a přidali ještě dvě branky. Domácí se sice snažili, ale Moravec ani Žížala již stavem nepohnuli.

Branka Týnce: Žížala. Rozhodčí: K. Macháček. Poločas: 1:4

Metaz Týnec: Korbel – Paňák, Štamberský, F. Novotný, D. Sedlák – Cvrček, Kalfas, M. Novotný, Chrpa – Žížala, Moravec


Mladší dorost


Marila Votice – Novo Kladno 0:3

Unavení domácí hráči nedokázali vzdorovat dobře hrajícímu soupeři, během utkání si vytvořili jen minimum brankových příležitostí a vcelku po zásluze prohráli.

Branka: nenahlášeny. Rozhodčí: Mrázek. ŽK: 0/1. Poločas: 0:2

Marila Votice: Nerad – Šmíd (48. Voráček), Nusek, Veselý, Vinduška – Račanský, Sládek, Balík, Brzoň (51. Bursík) – Trefil, Babický (60. Říha)


Metaz Týnec – AFK Kolín 2:2

Než se Týnečtí rozkoukali šli hosté do vedení. Až do poločasu byla hra vyrovnaná bez větších šancí.
Ihned po přestávce hosté přestřelili prázdnou bránu, což se jim stalo osudným, protože Kroulík a Žížala po přihrávkách Kalfase otočili stav ve prospěch Týnce. Když už si domácí mysleli, že „urvou“ první vítězství, tak hosté vyrovnali z penalty. V závěru ještě Žížala neproměnil vyloženou šanci.

Branky Týnce: Kroulík, Žížala. Rozhodčí: M. Macháček. Poločas: 0:1

Metaz Týnec nad Sázavou: Vašák – Hildebradnd, Štamberský, havel, Cvrček – Nárovec, Voldřich, M. Novotný, Lacina – Kdoulím, Šejstal. Střídali: Kalfas, Žížala, Horký, Stejskal

Graffin Vlašim – Beroun 0:1

Zápas začal za vytrvalého deště a podmáčený terén ovlivňoval hru obou týmů. Lepší vstup do utkání měli hosté, kteří ovládli střed hřiště, ale bez vážnějšího ohrožení vlašimské branky. Poté převzali iniciativu domácí a vypracovali si šance. Jeništovu střelu do odkryté branky po centru Zavadila stačil obránce zblokovat nad branku, Zavadil po průniku trefil břevno, střely Zavadila, Jaroše zlikvidoval brankář hostů nebo šly mimo branku a Filip netrefil míč uvnitř malého vápna. Hosté měli po brejcích dvě šance, které však také neproměnili.
Do druhého poločasu domácí vstoupili náporem, ale několik tutových příležitostí zahodili. Kuchlerovu střelu zpoza šestnáctky vyškrábl brankář hostů na břevno, Zavadil a Jaroš nastřelili tyčku. Další šance měli opakovaně Zavadil a Jaroš. Hosté hrozili hlavně rychlými brejky do otevřené obrany a v 65. minutě se po rohovém kopu a skrumáži dostali do vedení. Domácí během zbývajícího času měli ještě několik vyložených šancí, ale pokračovali v trestuhodném zahazování, a proto stav se již nezměnil.
„Sehráli jsme smolné utkání, kluci hráli vcelku to, co jsme si řekli před zápasem, ale nemohoucnost při zakončení nás stála vítězství. Bylo tam několik chyb v obraně, po jedné nakonec padla i jediná branka zápasu – chtělo to rychle odehrát míč od branky, což se nám však nepovedlo. Gólových šancí jsme měli více než deset, což je na několik zápasů, ale branku jsme nedokázali vstřelit a bez toho se vyhrát nedá,“ dodal po zápase trenér Vlašimi Jiří Žovinec.

Branka: nenahlášena. Poločas: 0:0

FC Graffin Vlašim: Tůma – Přitasil, Houdek, Vondrák, Zeman – Zavadil, Jaroš, Filip, Kuchler - Jeništa, Skalický

ZPRAVODAJOVÉ BND