STARŠÍ DOROST

SK Rakovník – Vlašim 2:7 (1:4).

V 6. minutě zachytil Rut domácí rozehrávku, jeho střela skončila na tyči, od které se odrazila k dobíhajícímu Vlasákovi a pro toho nebyl problém skórovat. Ve 13. minutě se do dobré střelecké pozice dostali domácí, ale Novák ji zneškodnil, rychle rozehrál na Janovského, který kolmicí vyslal Vlasáka, ten míč v domácím vápně dokázal vybojovat a přihrál před prázdnou branku Rutovi - 0:2. Ve 20. minutě se do míče z 25 metrů opřel Moudrý a vymetl šibenici rakovnické branky. Tentýž hráč zahrával o sedm minut později trestný kop a střelou kolem zdi překonal domácího brankáře počtvrté. Ale hned minutu nato došlo ve vlašimské obraně ke špatnému přebrání hráčů a domácí dokázali snížit. Do konce poločasu měli vlašimští hráči míč na svých kopačkách častěji, ale do větší příležitosti se už nedostali. Domácí zkoušeli štěstí střelami z dálky, ale také bez úspěchu.

Druhý poločas začali domácí nadějným brejkem, který odvrátil na roh vlašimský brankář. Po hodině hry se probíjel před branku hostující Přitasil, ale domácí se štěstím odvrátili. Chvíli nato se ovšem postavil Janovský k trestnému kopu a pomocí teče od zdi zvýšil již na 5:1 ve prospěch Graffinu. Vlašim se nadále tlačila do šancí, ale Rut mířil již podruhé v utkání do tyče a před Vlasákem domácí obrana míč na poslední chvíli odkopla do bezpečí. Pak se dostali ke slovu domácí a po špatné rozehrávce Filipa s Žirovnickým vsítili druhou branku. Navíc mohli během pěti minut přidat i další, ale Novák si se dvěma samostatnými nájezdy poradil. A tak udeřili Vlašimští, po ose Bělohlávek, Breburda, Filip posledně jmenovaný pojistil vedení střelou do prázdné branky. Mladý a postavou malý Breburda ještě v souboji jeden na jednoho předčil domácího obránce, dobře zakončil, ale brankář reflexivně vyrazil. Poslední slovo měl v nastavení Vlasák, který dorazil míč do sítě po střele Moudrého do tyče.

„Utkání jsme zvládli velmi dobře a odčinili tím hanebný výkon z minulého týdne. Zápas byl naším prvním jarním na přírodní trávě, a tak jsem měl po dvou trénincích trochu obavy, jak si s tím kluci dokážou poradit. Ale hned ze začátku jsme potrestali domácí chyby a Moudrý krásnou střelou vlastně zápas rozhodl. Po většinu času jsme byli lepším týmem vyjma patnácti minut ve druhém poločase, kde nás podržel výbornými zákroky Novák. Kluky chválím za dobrou kombinaci, měli pohyb a všichni chtěli hrát, což mě těší. Navíc jsem rád, že mohli dostat šanci i kluci z mladšího dorostu a musím říct, že se rozhodně neztratili. Chválím i rozhodčí za oboustranné bezchybné rozhodování," dodal k utkání trenér Vlašimi Miroslav Jelínek.

Branky Vlašimi: Vlasák 2, Moudrý 2, Rut, Janovský, Filip. Vlašim: Novák – Habal (Přitasil), Ptáček, Žirovnický (Šanda) – Bělohlávek, Kabát, Janovský, Moudrý, Filip – Rut (Breburda), Vlasák.

Kunice – Benešov 6:3 (3:0).

MLADŠÍ DOROST

Rakovník – Vlašim 1:0 (1:0).

Rakovník měl v první půli mírnou převahu. Dvě šance ještě Gabriel chytil, ale na třetí, dorážku v 25. minutě již nestačil. Hosté mohli také skórovat, ale Srb trefil náruč brankáře z osmi metrů a hlavičku Přitasila vytáhl brankář Pešek na břevno. Po přestávce měl Vlašim tlak, měli i šance, ale v největších Pavouček trefil tyč a Srb ze sólo zamířil vedle.

Vlašim: Gabriel – Šanda, Švec, Janák, Žemlička – Srb, Cettl, Přitasil, Vlasák – Breburda (46. Polyak), Pavouček (69. Fürbacher).

Benešov – Kunice 4:1 (3:0).

Na hřišti v Pyšelích začal Benešov aktivně. Skóre otevřel hlavou Pešta a do poločasu přidal dvě branky kapitán Hašek z penalty a střelou z 22 metrů. Ihned z rozehrávky druhého poločasu Kunice lacino snížily Zadražilem. Přesto to domácí nerozhodilo a Balata díky presinku střídajícího Vycpálka upravil na 4:1.

Branky: Hašek 2, Pešta, Balata – Zadražil. Benešov: Šach – Petrášek, Zach, Hašek, Hrachovec – Kopecký, Pešta, Balata, Jirů – Brabenec, Jamrich. Střídali: Kobler, Boťa, Janků, Vycpálek, Hýbek, Konopiský.