Vlašim – Litoměřicko 4:1 (2:1)

Domácí vstoupili do zápasu aktivně a v 9. minutě se radovali z vedení. Túlio našel parádním pasem do šestnáctky Fotra, který rozvlnil síť. Další střelecký pokus poslal Dao nad branku. I hosté se postupně osmělovali. Valenta zamířil mimo, ale po dalším brejku se podařilo dostat míč do sítě Kacafírkovi – 1:1.

Domácí to nerozhodilo, stále drželi otěže zápasu ve svých rukou. Kacafírek se sice dostal ještě do jedné šance, ale Čtvrtečka tentokrát vyšel ze souboje vítězně. A tak za chvíli slavili opět domácí, když opět vyšla spolupráce Túlia s Fotrem – 2:1.

Do druhého poločasu doznala vlašimská sestava několika změn, ale obraz hry zůstal stejný. Litoměřicko se převážně bránilo nájezdům rytířů, a netrvalo dlouho, potřetí se prosadil Frýdek – 3:1. Za chvíli dělovku Hadaščoka zastavilo břevno, ale u dorážky byl první Túlio – 4:1. Hosté hrozili především po standardních situacích, ale nejnebezpečnější bomba Hanuše olízla břevno. A když v závěru neproměnil šanci Frýdek, zůstalo skóre nezměněno.

„Výkon byl celkem slušný a s výsledkem jsme spokojeni,“ byl rád Petr Havlíček a dodal ke kádru: „Již ho máme pohromadě a budeme pracovat s tím, co máme aktuálně k dispozici. Kromě Luboše Tusjaka jsou všichni hráči zdravotně v pořádku, což je také pozitivní.“

Branky: 9. a 39. Fotr, 50. Frýdek, 57. Túlio – 21. Kacafírek. Vlašim – I. poločas: Čtvrtečka – Piško, Štochl, Březina, Tulio – Janda, Cabadaj, Ivanko, Badocha – Dao, Fotr. II. poločas: Čtvrtečka – Kadlec, Štochl, Piško, Túlio – Plachý, Skopec, Vodháněl, Frýdek, Mareček – Hadaščok.

V sobotu 24. února nastoupí Vlašim ke generálce na jarní boje na umělé trávě Na Lukách, kde od 14 hodin hraje proti konkurentovi s druhé ligy Táborsku, vedeném bývalým koučem Vlašimi Romanem Nádvorníkem.       

Jiří Paýr