VLAŠIM – KOLÍN 4:0

Vlašim držela otěže celý zápas ve svých rukou. Cestu za vysokou výhrou odstartoval po půlhodině hry přesnou trefou mladičký Veselý. Těsně před koncem prvního poločasu zvýšil vedení Vlašimi defenzivní štít Vebr, jenž má více v popisu práce bránit, ale po jeho trefě se jistě trenér Petržela nezlobil.

Oba týmy do druhého poločasu zůstaly překvapivě nezměněny, což rytířům vyhovovalo. Navíc chvíli po změně stran udeřila potřetí, když po brejku naservíroval Barák míč Radošovi, a ten se nemýlil – 3:0. Následně si obě mužstva vypracovala slibné příležitosti, ale skóre se změnilo, až po vystřídání tří hráčů Vlašimi. V 69. minutě unikl právě střídající Průcha a jeho centrovaný míč poslal do sítě útočník Matějka, který tak dal výsledku konečnou podobu na 4:0.

„Byl to pohodový, nevyhrocený zápas se snaživým soupeřem. První půle byla od nás kvalitnější, druhá po vystřídání tradičně slabší," zhodnotil krátce výhru trenér Vlašimi Vlastimil Petržela a poznamenal, proč vystřídal jen tři hráče: „Měl jsem jich na lavičce víc, ale nechtěl jsem víc střídat. Chtěl jsem dát větší prostor hráčům, se kterými počítám do soutěže."

Do zápasu v 67. minutě nastoupil i obránce Jiří Petrů, jenž laboroval s kotníkem: „Je to hráč užšího kádru. Nastoupil na pozici stopera a zvládl to v pohodě, i když je vidět, že mu teď schází větší herní praxe," dodal ke zkušenému hráči Petržela. Ten je na kraji obrany spokojen s výkony Chorvata Mišiče: „Hrál opět výborně. Je to kvalitní fotbalista, kterého by byla škoda se zbavit. Mám o něj zájem a pravděpodobně se dohodneme."

V kádru také bojují o místo dva mladíci – slávista Daniel Veselý a sparťan Jiří Kulhánek. „Oba jsou snaživí, šikovní chlapci. Dan Veselý, pokud se dohodneme na podmínkách, tak u nás zůstane. U Kulhánka to musím zvážit. Ten ještě v současné době na druhou ligu nemá a potřeboval bych s ním půl roku pracovat a připravit ho na ní," řekl trenér Vlašimi k mladíkům a dodal ke kádru: „Už se moc měnit nebude. Nezavrhuji však, že až ligové týmy budou uvolňovat hráče na rozhraní, tak že se nemůže někdo vyloupnout, který by se nám líbil."

Zápasem s Kolínem zakončili Vlašimští soustředění v Kácově. „Bylo atypické, než na jaké jsem zvyklý, protože jsme nemohli dělat dvoufázové tréninky a nabrat, co nejvíce kondice bez zápasu. Utkání nám to narušily, a tak mělo soustředění jiný ráz. Přesto jsem spokojený, kluci makali a nikdo se nezranil. V posledních deseti dnech jsme odehráli pět zápasů, což je strašný extrém, kdo to nezkusil, nemůže vědět o čem mluvím," kroutil hlavou Petržela.

Branky: 30. Veselý, 44. Vebr, 48. Radoš, 69. Matějka. Poločas: 2:0.

Vlašim: Budínský – Mišič, Štochl (67. Petrů), Simerský, Starý – Vebr – Radoš (67. Kučera), Gebert (67. Kulhánek), Barák, Veselý (67. Průcha) – Matějka.

Ve středu 28. ledna hraje Vlašim od 10 hodin přípravný zápas na umělé trávě v Edenu se Slávií Praha, v sobotu 31. ledna nastoupí doma od 11 hodin Na Lukách proti Táborsku a v neděli 1. února odehraje od 14 hodin na Vyšehradě zápas turnaje COBRA cup proti juniorce Sparty Praha.