TÁBORSKO – VLAŠIM 3:5

Trenéři mužstev dali příležitost hráčům širšího kádru, kteří měli možnost se předvést. Podle toho dění na hřišti vypadalo, z obou stran se totiž hrál svižný, kombinační a pohledný fotbal. Táborsko do poločasu bylo o něco více na balonu, jeho hráči byli častěji v akci, ale Vlašim hrozila ze stran, neboť její krajní záložníci Reiter a Kučera jsou velice pohybliví.

Právě po Reiterově akci šli už ve 12. minutě hosté do vedení, když si Reiter křikl o míč, zatáhl to po straně a z jeho centru Hadaščok po skrumáži překonal Tomu.

Fotbalisty Táborska inkasovaný gól nesrazil a ke konci první půlhodiny po zásluze srovnali, když si na centr z levé strany naskočil Kučera a výstavní hlavičkou poslal míč do horního růžku Le Giangovy brány.

Ve druhé půli se s brankami roztrhl pytel, když jich víc nastřílela Vlašim, a to ještě brankář Toma čaroval a dvě tři šance chytil. V 58. minutě dal, střídající Vyhnal, zblízka na 1:2, poté sice Džafič po chybě gólmana Le Gianga, jenž podběhl míč, srovnal na 2:2, ale za chvíli nezachytil Toml dlouhý pas, nechal se předběhnout Jeslínkem, jenž překonal Tomu. Šest minut před koncem Vyhnal z přímého kopu z 20 metrů přes zeď, vsítil čtvrtý gól hostů a vzápětí Hadaščok dal již na 2:5. V závěru Navrátil tečoval míč do sítě Vlašimi po trestném kopu.

„Věděli jsme, že k nám přijede soupeř, který má gólový apetit. Chtěli jsme hrát vysoký presink, napadat ho, aby se nedostával do mezihry. Do 70. minuty, dokud jsme měli síly, nám to vycházelo. Do té doby byl zápas vyrovnaný. Pak nám ale ve hře začala vznikat okénka a Vlašim nás za to trestala," podotkl k utkání trenér Táborska Roman Nádvorník a dodal: „Výsledek je spravedlivý, Vlašim byla o dva, tři góly lepší. Odmítl jsem proti ní hrát defenzivně, nejsem zastáncem defenzivního fotbalu, šli jsme si to rozdat. Někteří hráči Vlašimi, jako třeba Reiter, mají ale prvoligovou formu a těžko se brání."

„Jsem moc rád, že jsme těžký zápas zvládli, když se na hráčích projevila i čtvrteční dohrávka v Budějovicích. Táborsko je kvalitní soupeř, ale některé inkasované branky, bychom asi v obvyklé sestavě neobdrželi. Také mě mrzí, že jsme řadu šancí ještě neproměnili," dodal po utkání vlašimský trenér Petr Havlíček.

Branky: 29. Kučera, 69. Džafič, 90. Navrátil – 12. a 88. Hadaščok, 58. a 84. Vyhnal, 73. Jeslínek. Rozhodčí: Ardeleanu – Kubec, Kožár. ŽK: Kučera, Nešický (oba T). Diváci: 467. Poločas: 1:1.

Táborsko: Toma – Souček, Navrátil, Toml, Klusák – Kalvach (74. Peterka) – Presl (62. Džafič), Kučera, Nešický, Mršič – Dordevič (62. Musiol).

Vlašim: Le Giang – Kadlec (83. Vrána), Wiesner, Duga (73. Tarczal), Kulhánek – Kučera (54. Vyhnal), Reiter, Hašek, Štochl – Jeslínek, Hadaščok.