„Podle výsledků jsou remízový mančaft. Po loňské sezoně, kdy hráli dobře, se jim letos obměnil kádr a postupně se sehrávají. Po příchodu nového trenéra Ivana Pihávka, se kterým se dobře znám, protože jsme spolu dělali školu, se mužstvo zaměřuje spíše na defenzivu a hraje hodně zezadu," vypozoroval trenér Vlašimi Martin Frýdek, co nového ordinuje Bohemians nový kormidelník a přemýšlí: „Teď remizovali ve Zlíně a předtím porazili doma Znojmo, což budou chtít určitě potvrdit i doma s námi. Mohli by hrát dopředu, což by měla být naše šance pro brejkové situace".

A s čím vyrukuje Vlašimi na Bohemians alias Střížkov? „Chceme hrát se zabezpečenou obranou, ale nesoustředit se jen na bránění vlastní šestnáctky, to by byla naše smrt. Budeme se snažit využít každé příležitosti k protiútoku a musíme hlavně zlepšit jak obranné, tak útočné standardní situace," má jasný plán trenér Frýdek, který má na zápas k dispozici všechny hráče, kromě dlouhodobě zraněných.

Vlašimská cesta II. ligou je jak na houpačce –  dvě výhry, čtyři neprohry, prohra, výhra, prohra, dvě výhry a tři prohry. „Poslední tři zápasy  jsme prohráli jen o gól, když jsme si jak ve Varnsdorfu, tak doma s Ústím alespoň bod zasloužili a v Táborsku se na sněhu vůbec nemělo hrát," nepanikaří vlašimský kouč a ani nevidí mezi hráči nervozitu, jen by si přál: „Potřebujeme konečně dát první gól my a nejen dohánět soupeře. Na tréninku trefují hráči šibenice, přijde zápas a šance nedáme. Na druhou stranu dostáváme zbytečné góly po špatně odbráněných standardních situacích."

Zápas hraje Vlašim netradičně v sobotu v 10.15. „Jen předzápasový trénink jsme měli dopoledne. Jinak kluci chodí do práce, takže trénujeme odpoledne. Věřím, že nám dopolední čas nebude vadit, kluci nebudou na hřišti spát a už na zápas budou probuzení," směje se kouč.

Rytíře zpod Blaníka již čekají na podzim jen dva zápasy – Bohemians Praha a doma Čáslav. „Přál bych si plný počet bodů, ale čím více jich uděláme, tím lépe," přeje si Martin Frýdek.