V přeboru je situace jasná v podobě mistra a zřejmě postupujícího Struhařova, na opačné straně pólů sestupují Kamberk a Chocerady. O třetím kandidátovi do III. třídy rozhodne poslední kolo mezi Postupicemi a Zdislavicemi. Postupice mají tříbodový náskok před svým konkurentem v boji o záchranu, ale lepší vzájemné zápasy (2:0 a 3:3) ještě udržují Zdislavice, jenž v loňské sezoně hrály I. B třídu, ještě ve hře o záchranu.

VOTVÍRÁK JE STRAŠÁKEM

V posledním kole zajíždějí Postupice na hřiště Olbramovic, které hrají čím dál tím lépe. Mužstvo je složené z mladých hráčů, kterým velí z branky zkušený Michal Malík a jako nováček jsou na páté pozici. V posledním zápase doma jistě nebudou chtít zklamat svoje fanoušky nějakou blamáží. Ale pozor, v pátek (dnes) se otvírá v Milovicích u Prahy festivalová sezona a na Votvírák se řada hráčů z klubů těší a Olbramovice nejsou výjimkou. „Ano je to pravda, dva mladí hráči nás pěkně naštvali a na posledním zápase, kvůli tomu nebudou," zlobí se brankář Malík, přesto nechce udělat se spoluhráči v posledním zápase ostudu: „Po relativně slušné sezoně bych byl nerad, abychom si dobrý dojem pokazili v posledním zápase."

POSTUPICÍM STAČÍ UHRÁT REMÍZU

Postupice, ze kterých také vyráží dva hráči na festival, ale až po zápase v Olbramovicích, potřebují nutně uhrát bod. „Bude to po psychické stránce náročné, ale věřím, že kýžený bod uhrajeme bojovností a zachráníme se," věří trenér Otakar Procházka a přidává: „Málokdo z našich kluků hrál zápas o všechno, ale jsou zdravě namotivovaní. Je také dobré, že nám stačí uhrát bod, a tak se nemusíme někam hnát. Na druhou stranu se však kluci nesmí uspokojit tím, když bude remízový vývoj, aby nám jedna nepozornost, všechno nezhatila. Musíme být aktivní."

Po podzimu měly Postupice na kontě jen deset bodů a na jaře po příchodu Otakara Procházky získaly osmnáct. „Kvůli dvěma svým klukům, které mám v Benešově, jsem skončil v Chotýšanech. V zimě za mnou přišli z Postupic, ale řekl jsem jim, že nemám čas. Ale tak dlouho mě přemlouvali, až mě ukecali," popsal Procházka, jak se dostal do Postupic a dodal: „Mužstvo bylo v dezolátním stavu, nebyla parta, bylo rozděleno áčko s béčkem a moc se v klubu nevěřilo, že se to zachrání. Dali jsme to ale dohromady a jsem rád, že nám pomáhají kluci z béčka jako naposledy s Pravonínem. Osobně by tak pro mě bylo tragédií, kdybychom sestoupili."

ZDISLAVICE MUSÍ FANDIT OLBRAMOVICÍM

Zdislavice v domácím prostředí přivítají předposlední Chocerady, které horko těžko dávají mužstvo dohromady. Tři kola před koncem nedojely do Pravonína, naposledy dostaly doma šest kousků od Olbramovic. Zda dojedou do Zdislavic, to je ve hvězdách.

Výhra domácích je tak velmi pravděpodobná, ale bude to stačit na záchranu, když Postupicím stačí bod v Olbramovicích? „Kdyby se tento zápas hrál před měsícem, tak jsem přesvědčený, že domácí s přehledem vyhrají. Ale teď, kdy jde o vše, musíme o to víc fandit Olbramovicím a věřit, že motivace neprohrát při domácí rozlučce, bude větší než „vnější tlaky"," doufá v „čistotu" zápasu útočník Zdislavic Petr Naňák.

Ten prožívá ve Zdislavicích krušná léta. Loni tým sestoupil z I. B třídy i kvůli nedostatku hráčů a to samé se opakuje i letos. „Celé jaro jsme hlavně řešili počet hráčů, kteří jsou schopni zápasy okresního přeboru odehrát. Kádr našeho béčka je dostatečný, tam problém není. Bohužel řešíme, že naše B mužstvo zrušíme (i když je bez problémů soběstačné) z důvodu, abychom zachránili A tým, který má nedostatek stabilních hráčů," ukazuje Petr Naňák, kde je „zakopaný pes" a dodává: „Výsledky jsme neřešili, ale je jasné, že pokud nás má zachránit poslední kolo, tak sezonu musíme hodnotit jako neúspěšnou."