NESPEKY – DIVIŠOV 2:0

Domácí představili pět nových posil, hlavně celá záloha v základní sestavě byla nová. „Přišel Kukač z Teplýšovic a Popelka z Krhanic, jenž hrál naposledy za Týnec, ještě zkoušíme Renera z Pardubicka, mladého Jase z Meteoru a Sochora z Kunic. A ještě nějaké hráče vyzkoušíme jako například Boeva z Louňovic, který se ale zatím na tréninku neukázal," poodhalil nové tváře v týmu kouč Václav Knížek a také řekl, co ho rmoutí: „Mrzí mě, že se Karel Nachtman nedal dohromady a musí na operaci a nebude ani Sysel."

Nespekům ale také chyběla hlavní osobnost a kapitán mužstva Martin Burian. „Byl na zkoušce ve Vltavínu Praha, který hraje ČFL, ale asi se nám vrátí zpátky. Zahrál si i proti Teplicím poločas a získal tak cenné zkušenosti, které se mu budou hodit. Fyzicky to zvládal, ale je potřeba delší čas, aby si zvykl na větší tvrdost a rychlost. A tak jsme s trenérem Kronďákem domluveni, že ho vezme v zimě do přípravy, kde bude větší prostor na zkoušení," vysvětlil kouč k neúčasti hlavní osobnosti týmu, o kterou alespoň na podzim zřejmě nepřijde, což bude pro Nespeky v nové soutěži velké plus.

V samotném zápase byla hra poměrně vyrovnaná, domácí se snažili kombinací dostat se do zakončení, naopak hosté podnikali rychlé brejky hlavně přes Pekárka a měli větší šance, ale Marek Hanuš a Vondrák po rohových kopech přestřelili, druhý jmenovaný ještě ztroskotal na Vejvodovi. Největší příležitost hostů měl Campodonico, jemuž prsama naservíroval míč domácí Čáp. Divišovský útočník obešel Vejvodu, ale míč mířící do branky vykopl vracející se Čáp, a tak napravil svou chybu.

Na druhé straně Kupša ztroskotal na vyběhnuvším J. Hanušovi a Popelkovi zkazil zakončení na poslední chvíli obránce. Ve 25. minutě ale přišla pěkná akce zakončená gólem. Kučera vyslal dlouhý pas na rozběhnutého Sochora, jenž zpětnou přihrávkou našel na malém vápně Dixu a kanonýr se nemýlil.
Po přestávce se hosté ještě více zatáhli, ale v obranné fázi hráli velmi dobře a domácí se až na šanci Kupši, kterou zhatil vyběhnuvší J. Hanuš, přes ně nemohli dostat. A tak se Kukač rozhodl v 53. minutě vypálit z dvaceti metrů k tyči a mohl slavit první gól v dresu Nespek. Jenže následně se Divišov mohl dočkat dokonce i vyrovnání, jenže to by musel mít kanonýr Pekárek seštelovaná mířidla a asi se na něm projevila tvrdá příprava, protože ze čtyř případů nedokázal prostřelit Vejvodu.

Oba trenéři byli s výkony spokojení

„Šli jsme na zápas rovnou z mini soustředění, které jsme měli od čtvrtka a v neděli dopoledne jsme ještě trénovali, takže jsme byli tužší. Kluci mě ale nezklamali a i zkoušení zahráli dobře. Byl to dobrý zápas a klobouk dolů před hráči, že utkání zvládli," byl spokojený trenér Nespek Václav Knížek a pochválil Divišov: „Soupeř hrál dobře kombinačně, měl dobrý pohyb, hrál agresivně, tvrdě a byl pro nás dobrým protivníkem. Jen byl jalový v koncovce. Pokud by proměnil nějakou šanci, tak jsme měli s nimi honičku."

Divišovský stratég Roman Sedlařík měl také dobrý pocit z utkání. „Po třech týdnech tvrdého trénování to byl pro nás těžký zápas v těžkých podmínkách. Pro kluky však každé takové utkání s týmem z vyšší úrovně je dobrý a sbírají zkušenosti. Domácí byli rychlí a silní na balonu. Jsem ale rád, že jsme to zvládli a i když jsme prohráli, tak jsem s výkonem spokojený. Zahráli si všichni, jen škoda, že jsme neproměnili alespoň jednu z asi šesti šancí. Zápas splnil účel a teď jen musíme nadále pokračovat v kvalitní přípravě a dostaví se i výsledky," a ještě dodal k pohybu v kádru nováčka I. B třídy, jemuž v Nespekách chyběl ještě Jíša a Cacák: „Vrátil se Zdeněk Janovský z Benešova. Ještě jsem chtěl Povolného z Chotýšan, ale to padlo kvůli jeho zaměstnání. Takže to vypadá, že již půjdeme i ve stejném kádru do mistrovských zápasů."

Branky: 25. Dixa, 53. Kukač. Rozhodčí: Garaja st. Poločas: 1:0.

Nespeky: Vejvoda – Tyrner, Kučera, Myslivec, Sochor – Jas, Rener, Kukač, Popelka – Dixa, Kupša. Střídali: K. Kulhavý, Pavlík, Čáp, D. Jendele.

Divišov: J. Hanuš – Martin Hanuš, Macháček, Marek Hanuš, Blažíček – Lehán, Vávra, Janovský, Vondrák – Campodonico, Zd. Pekárek. Střídali: Marek, L. Svoboda, Moravec.

Nespeky se hrají další přípravné zápasy v sobotu 26. července na domácím turnaji, kde se střetnou s Dolními Počernicemi a následně sehrají buď finále nebo zápas o třetí místo, který vzejde z utkání Cholupice versus Benešov B.

Divišov sehraje v neděli 27. července od 17 hodin zápas s Poříčím nad Sázavou v Bílkovicích.