VESTEC – VOTICE 3:2

Do zápasu vstoupili hosté aktivně, ale jejich elitní střelec Štork dvakrát v koncovce selhal. „Je to škoda, pokud by je proměnil, byl by to pro domácí šok a zápas by se vyvíjel jinak,“ posteskl si kouč Votic Martin Bárta. A tak udeřilo na druhé straně, když Svátkovu střelu ještě Tůma vyrazil, aby ho po následném centru překonal hlavou Hornát. Jenže hosté vzápětí vyrovnali Zoubkem po dlouhém nákopu Šlejmara a přiklepnutí Kamarýta. Do kabin o poločasové přestávce mohli jít domácí veselejší, ale to by musela střela Ptáka skončit od tyče v síti a ne v náruči Tůmy.

Chvíli po změně stran se dostali hosté do vedení, když po parádním průniku Slunečka konečně sešteloval správně mířidla Štork – 1:2.  Jenže domácí brzy srovnali krok z penalty Štumpfem, jejíž odpískání se hostům nelíbilo. „Velmi přísná penalta, po které se divili i domácí,“ posteskl si votický kouč.

Vzápětí inkasoval po střetu s gólmanem Kamarýt druhou žlutou a hned červenou kartu. „Přísné vyloučení, protože Jirka brankáře netrefil. Na druhou stranu rozhodčí ho mohla vyloučit již v prvním poločase po strčení do soupeře,“ sportovně uznal Martin Bárta na adresu urostlého útočníka, který byl neustále domácími okopáván, což neunášel. 

Přesilovku nakonec domácí využili. Nejprve nastřelili tyč, aby pět minut před koncem Michálek rozhodl hlavou. 

V bojovném a neklidném zápase, kde byly nervózní pasáže, jsme sahali po třech bodech a nemáme ani jeden. Nebudu se vymlouvat na přísnou penaltu a vyloučení, protože jsme si zápas  zkomplikovali sami neproměněnými šancemi, hlavně na začátku utkání,“ podotkl votický trenér Martin Bárta a dodal: „Mužstvu nemůžu nic vytknout – hrálo s nasazením a dřelo do posledních chvil, ale bohužel to nestačilo a zápas skončil pro nás se smutným koncem.“

Branky: 16. Hornát, 68. Štumpf (z PK), 85. Michálek – 18. Zoubek, 58. Štork. Rozhodčí: Holakovská. Poločas: 1:1.

Votice: Tůma – Molčík, Šlejmar, Sládek, Homolka – Říha (80. Komárek), Zoubek, Tábořík (73. Kolář), Slunečko – Štork, Kamarýt.