TÝNEC – BRANDÝS/BOLESLAV     5:3

Zápas se musel divákům líbit, viděli osm branek s dramatickou koncovkou.

Hned v úvodu byla podražena nová posila Týnce z Kunic Jan Popelka a sám penaltu proměnil. „Konečně jsme našli exekutora penalt,“ narážel na dřívější neproměněné desítky svých svěřenců nový trenér Týnce Radek Skála, a to ještě nevěděl, že Popelka promění ještě jednu penaltu.

Do konce poločasu se staly hlavním tématem rohové kopy, když se za hosty prosadil nejprve kapitán Birkuš hlavou a v závěru Hořínek, aby se mezi ně vklínil domácí Jíša. A tak se šlo do kabin za nerozhodnutého stavu 2:2. „S naší hrou v první půlí jsem byl nespokojený. Málo jsme se pohybovali, kazili přihrávky a nešla nám mezihra. Hra také byla hodně ovlivněna terénem,“ řekl k první části Radek Skála.

Po přestávce se řítil domácí Jíša sám na gólmana, ale ten ho vychytal. „Šel jsem z levé strany, ale jsem ortodoxní pravák, šajtlička nezabrala a brankář míč vyrazil,“ kál se střelec, kterého nakonec zaváhání nemuselo trápit.

Jenže v 72. minutě pronikl hostující Baloun středem hřiště jako nůž máslem a podél Kruliše přivedl domácí na pokraji infarktu. „O přestávce jsme si řekli, že začneme víc běhat,  dáme si více přihrávek po zemi, což nám bohužel nešlo a soupeř šel do vedení,“ kroutil hlavou domácí trenér.

Jenže domácí se nesložili vyvinuli tlak do hostující slábnoucí obrany a třemi góly mezi 78. až 85. minutou otočili stav ve svůj prospěch. „V závěru jsme přidali, začali víc běhat a vstřelili jsme naštěstí tři branky. Na klukách byla vidět vůle po vítězství,“ těšilo kouče.

Vzruch přineslo přidržení Balouna domácího Dvořáčka v šestnáctce za stavu 3:3, což nemohl hostující hráč unést a dostal žlutou kartu. Držení za ruku, ale bylo jasně vidět, což mu potvrdil i jeho trenér. Popelka i druhou penaltu proměnil. „K penaltám se nechci moc vyjadřovat, ale podle mého byly jasné,“ viděl dobře Skála.

Branky:  5. a 82. Popelka (obě z PK), 26. a 85. Jíša, 79. R. Sedlák – 19. Birkuš, 45. Hořínek, 73. Baloun. Rozhodčí: Nepovím. ŽK: Baloun, Bodlák (oba B). Diváci: 100. Poločas: 2:2.

Týnec nad Sázavou: Kruliš – Novák, Hlaváček, Peroutka, Štamberský – Popelka, Orsák, Radačovský (73. R. Sedlák), Dvořák, Vavrek (87. Voldřich) – Jíša (89. Mach).