KONDRAC – ZDISLAVICE 4:3

Okresní derby začali lépe domácí. Hned ve třetí minutě napřáhl zpoza vápna Petrů, jeho střela skočila o drn a překvapila Klenota v hostující brance – 1:0. Domácí gól povzbudil a předváděli kvalitnější fotbal. Hostující Filip nejprve vyzkoušel pozornost Kňazíka, ale v 18. minutě již domácí vedli o dvě branky, když se prosadil kapitán Pavlíček. Kondračtí byli při chuti a nadále diktovali tempo hry, hosté si sice vytvořili několik rohových kopů, které ovšem posbíral brankář Kňazík nebo byly nepřesné.

Ve 24. minutě bylo domácím ještě veseleji, nejprve ovšem dvě velké příležitosti zazdili. Kašpar nastřelil Klenota do hrudi a hostující brankář si poradil i se šancí Plochy. Následovala ovšem bomba Pavelky, kterou Klenot jen vyrazil a Špička vstřelil premiérový gól za Kondrac – 3:0. Když v závěru poločasu ještě po krásné akci až do kuchyně zvýšil na 4:0 Pavelka, zdálo se být o osudu utkání rozhodnuto.

Druhý poločas ovšem nabídl drama. Domácí spoléhali na luxusní náskok, výrazně ubrali na aktivitě a nechali hosty kombinovat. Pár náznaků šancí gólem neskončilo, ale v 59. minutě se prosadil Kubálek tečovanou střelou – 3:1. Hosté nadále hýřili aktivitou a byli za ní odměněni. V rozmezí 72. a 74. minuty vstřelili dvě branky Beránkem a Filipem a závěr utkání tak sliboval zápletku. Zdislavičtí se nejprve zlobili na rozhodčího, který souboj Petrů s Kubálkem neposoudil jako penaltový. Následně mohl o výsledku rozhodnout střídající Karmazín, jehož sólo ale Klenot chytil. V poslední minutě ukázal po skrumáži, stejně jako ve Zvoli, skvělý zákrok domácí Kňazík, který vytáhl hlavičku z šibenice a Kondrac tak nakonec přece jen dovedla derby do vítězného konce.
„Z průběhu zápasu jsem přes vítězství značně rozladěn. V utkání jsme si museli poradit bez tří hráčů defenzivy Budila, Kubína a Nedvěda a byl jsem sám zvědav na náš výkon. První poločas byl vynikající, když jsme hosty výrazně přehráli a šli do kabin s komfortním náskokem. Druhou půli ovšem hráči zaprvé totálně podcenili a zadruhé odflákli. Nechali jsme Zdislavice vstoupit do utkání a v závěru nás od ztráty bodů zachránil Kňazík. V této fázi utkání nám výrazně chyběly zmíněné obranné opory," zlobil se po vítězném derby trenér Kondrace Jiří Janouš mladší a dodal: „Doufám, že utkání bude pro kluky mementem pro případné budoucí zápasy, kdy si budou myslet, že je o výsledku rozhodnuto. Kdo ovšem musel být jednoznačně spokojen, tak to byl divák."

Vedoucí mužstva Zdislavic Miloš Král se po zápase na hráče zlobil: „K tomu jak jsme vstoupili do utkání a odehráli první poločas se složitě vyjadřuje, protože takovou katastrofu jsem dlouho neviděl. Tři góly jsme Kondraci darovali šílenými nepřesnostmi. Po přestávce nás nakopla rychlá branka a za 20 minut jsme se dostali na rozdíl jedné branky. Měli jsme i další šance a k vyrovnání měli blízko v poslední minutě, ale Kňazík vytáhl zázračný zákrok," dodal Král k nakonec dramatickému derby a trochu se zlobil na muže s píšťalkou: „Za stavu 4:3 jsme ještě měli kopat jasnou penaltu, ale i to se někdy stane, že to rozhodčí přehlédne. Utkání jsme si ale prohráli sami díky velkému počtu chyb a ne kvůli rozhodčímu. Hráči by měli prokázat po utkání základní sebereflexi svého výkonu a z utkání se poučit."

Branky: 3. Petrů, 18. Pavlíček, 24. Špička, 36. Pavelka – 59. Kubálek, 69. Beránek, 72. Filip. Rozhodčí: Matoušek. Diváci: 120. Poločas: 4:0.

Kondrac: Kňazík – Špička, T. Mleziva, Tichý, Pohorský – Vítovský (19. J. Mleziva), Petrů, Pavelka, Plocha – Kašpar (79. Karmazín), Pavlíček.

Zdislavice: Klenot – Gregor, Lapáček, T. Bouček, Hejný – Kupsa, P. Bouček, Vobecký, Kubálek, Pecháček – Filip. Střídali: Beránek, Žák.