„Rozdáme si to s Čáslaví o důležité body o záchranu a zkusíme vydoloval body, které jsme doma ztratili se Sokolovem. Pro nás je v danou chvíli výhoda hrát na cizím hřišti,“ má jasno kouč Vlašimi Luboš Urban a ví, že mužstvo čeká boj o záchranu: „Béčko Sparty je jasné a hledá se druhý sestupující a jsme tam zatím čtyři kandidáti – Most, Třinec, Čáslav a my. Dostali jsme se do této situace, a tak musíme bojovat a zachránit pro Vlašim druhou ligu. Je sedm kol do konce a každý bod počítá a my jich musíme udělat více než konkurenti.“

To ví i kapitán mužstva Jiří Petrů. „Teď nás čekají tři důležité zápasy s Čáslaví, Táborskem a Třincem, ve kterých potřebujeme udělat šest nebo sedm bodů. Nejlepší scénář je, abychom porazili Čáslav o dva góly (pozn. na podzim doma Vlašim prohrála 1:2) a Třinec porazili (pozn. na podzim 2:2), aby jsme s týmů, které hrají o záchranu na tom byli nejlépe,“ nastínil nejlepší variantu, když s Mostem je na tom Vlašim ve vzájemných zápasech lépe.

Během týdne naordinoval trenér volnější režim, což hráči přivítali, hlavně po psychické stránce. „Po prohraném zápase se Sokolovem nebyla nálada dobrá, ale v týdnu se to již srovnalo. V pondělí byl normální trénink, v úterý byly dva tréninky a jeden jsme věnovali ke zhodnocení a shrnutí nejen posledního zápasu, ale všech sedmi na jaře, ukázali na chyby a probrali situaci, jak z ní ven. Ve středu jsme byli na bowlingu, aby jsme nemysleli jen na to špatné, co se teď okolo nás děje. Od čtvrtka normálně trénujeme. Všichni víme, že zápas v Čáslavi je hodně důležitý a jde skoro o všechno,“ poodhalil kapitán týmu Jiří Petrů, co se dělo v týdnu ve vlašimském týmu.   

Vlašim již může počítat s Jakubem Vojtou, který si odpykal jednozápasový trest za čtyři žluté karty. Jenže za ten samý prohřešek bude chybět v Čáslavi střední záložník a autor jediné branky proti Sokolovu Michal Macek. „Bude to pro nás každopádně oslabení. Je to jeden z nejstarších hráčů, nejvíc zkušený a už jen jeho přítomnost na hřišti je potřeba, aby když se nedaří, mladší hráče usměrnil. Nejsme v jednoduché situaci a určitě bude chybět nejen na hřišti, ale i v kabině a nahradit ho bude velmi těžké,“ smutní kapitán nad ztrátou Macka.  Na druhé straně bude chybět domácím Jakub Špidlen.  

V krajském derby si asi diváci moc fotbalové krásy neužijí,  s čímž souhlasí i Jiří Petrů. „Naše společné zápasy jsou vždy o nasazení, bojovnosti a to očekáván i teď. Fotbalu asi moc diváci neuvidí a kdo dá první gól, tak bude psychicky nahoře.“  
Kapitán Vlašimi se ještě vrátil k nešťastné události z minulého týdne, tragickému úmrtí 25 letého fotbalového obránce Romana Švamberga, který byl z Vlašimi na hostování ve Velimi. „Strašně nás to šokovalo, protože Švamby byl výbornej kluk. Na zápas v Čáslavi nastoupíme s černými páskami a za týden doma s Táborskem uctíme jeho památku minutou ticha. Samozřejmě posíláme za klub kondolenci a upřímnou soustrast rodině,“ byl zdrcený Jiří Petrů.