Martin Hašek také upřesnil, proč nabídku Bohemians 1905 akceptoval. „Bohemka potřebovala trenéra hned a já chtěl až od léta. Ale nakonec jsem měl na výběr buď hned, nebo vůbec. Je to nabídka z první ligy, tradičního klubu a z Prahy, kde bydlím, takže jsme se dohodli," říká již bývalý kouč Vlašimi a dodává: „Navíc jsme s Vlašimí prohráli na Baníku a tím ztratili možnost bojovat o první dvě místa ve druhé lize, což byl náš tajný sen. S klukama jsem se v kabině rozloučil v úterý, s tím, že je můj odchod velmi pravděpodobný."

Nový trenér Klokanů bude opět stejně jako ve Vlašimi, koučovat svého syna Martina, který odešel v létě do Bohemians. Ve Vlašimi tak opustil Filipa a jde za Martinem. „To nehrálo roli. Martin je hráčem Sparty. V Bohemce je na hostování a za dva měsíce může být na jiném místě," říká Hašek, který bude bojovat s Bohemkou o záchranu v lize.

Druholigová Vlašim je tak najednou bez trenéra. „Vzhledem k tomu, že se vše rychle seběhlo a vedení oddílu je v zahraničí, tak jsme se dohodli, že do soboty povedeme mužstvo v zeštíhleném stavu. Hlavním trenérem budu já a asistent Vláďa Kout. Až se sejde vedení, budeme hledat řešení, v obsazení hlavního trenéra. Musí to ale navazovat na práci, kterou ve Vlašimi děláme se Spartou Praha.

Nabízela by se tak spolupráce s trenérem Davidem Holoubkem, jenž byl nedávno odejit od prvního mužstva Sparty Praha. „David Holoubek k nám zatím nedorazí, i když nikdy neříkej nikdy. Má totiž tři týdny studia nejvyšší trenérské licence, kterých se musí zúčastnit. Do konce soutěže zbývá měsíc a půl a pokud u nás nebyl 21 dní, tak by nemohl na tým působit, jak by chtěl a vypadalo by to spíše komicky. Tato varianta klidně může přijít od léta," poznamenal Miloslav Brožek k volnému trenérskému křeslu ve Vlašimi.