FK DUKLA PRAHA – SK BENEŠOV 4:1

Do branky Benešova tentokrát postavil Plocek, ale již v 6. minutě pozdě vyběhl a domácí Lauko, lobem přes něj, otevřel skóre 1:0. O sedm minut později se k míči dostal opět Lauko, a z třiceti metrů doprostřed branky překvapil Plocka - 2:0. Poté domácí kontrolovali míč a hru. Přesto se Benešovští po hezkých kombinacích dostali do blízkosti domácí branky, ale chybělo zakončení, nebo přesnější přihrávka.

Do druhé půle vystřídal zraněného Pohorského Hájek a hosté měli chuť zvrátit zápas. Domácí však drželi míč a přihrávkami za obranu hrozili rychlými brejky. Hosté se snažili o kombinační hru, což se dařilo, ale chybělo zakončení. Hašek ani Průcha nedokázali vystřelit a ohrozit branku Dukly.
Naopak domácí v 66. minutě rozhodli zápas, když si mezi stopery naběhl Kubů a po kličce Plockovi zvýšil na 3:0. Hosté zkorigovali skóre v 81. minutě, kdy zakončil únik po levé straně a následný centr Filip 3:1. Konečnou podobu výsledku utkání na 4:1 dal domácí Vyleta po vyšachování benešovské obrany do prázdné branky.

„Soupeři jsme vítězství neskutečně usnadnili a po deseti minutách bylo po zápase. Dostáváme hrozné góly, které nás sráží a nahlodávají sebedůvěru," byl hodně zklamaný trenér Benešova Petr Slepička a dodal k poslednímu, čtvrtečnímu zápasu: „Potřebujeme ho zvládnout. Nebude to nic lehkého, ale věřím, že se kluci vydají a sezonu uzavřeme vítězstvím."

Branky: 7. a 13. Lauko, 66. Kubů, 90. Vyleta - 81. Filip. Rozhodčí: Szikszay. Poločas: 2:0.

Benešov: Plocek – Vondrák (66. Sládek), Kulhavý, Filip, Říha – Průcha, Hampl, Srb, Popelka, Pohorský (46. Hájek) – Hašek.

Poslední utkání ročníku sehraje Benešov na domácím hřišti ve čtvrtek 8. 6. v 11 hodin proti Ústí nad Labem.

KAREL KRÁLÍČEK