Pro Středočeský kraj je poctou, že odstartuje právě zde. Místo určení Velim, jako hosté dorazí k zápasu I. A třídy soupeř z Poděbrad. „Je to novinka, k níž jsem se snažil pomoci. Středočeši dělají fotbal dobře, a že se startuje právě tady, je svým způsobem i odměna. A fotbal přece není jen o první lize, ale i o nižších soutěžích," řekl nedávno na valné hromadě SKFS šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Právě on dal projekt dohromady společně s šéfem ČT4 Jiřím Ponikelským.

Také čtěte: Petr Ton prožívá nejhorší chvíle kariéry

Také šéf středočeského svazu Miroslav Liba je pochopitelně rád, že se fotbal v krajském vydání dostane na obrazovky celostátního sportovního kanálu.
Svým způsobem k tomu přispěl i on a jeho tým spolupracovníků, kteří na podzim odstartovali ve středních Čechách projekt Dneska první liga!. V jeho rámci dorazili do malých obcí na fotbal bývalí reprezentanti i osobnosti šoubysnysu v čele s Jakubem Kohákem. A z vesnického fotbalu udělali show podobnou ligové: s kamerami, rozhovory na ploše a tiskovkou. „Domácí vždycky prohráli, přesto lidé neodcházeli ze stadionků naštvaní. A byly jich tisíce. To je cíl našeho projektu a věřím, že úspěch bude mít i projekt České televize," těší se Liba.

Pochopitelně se poctivě připravují i ve Velimi, pro ně to bude velký fotbalový svátek. „A hlavně reklama. Jsem zvědavý, jak bude v televizi vypadat náš velice kvalitní trávník," říká kouč Velimi Jiří Ceral, jehož potěšilo i to, že možná i kvůli televiznímu přenosu vyfasoval tým nové dresy a teplákové soupravy. „Aspoň nám to všem bude slušet," usmál se.

Nepřehlédněte: Sladce smazaná křivda, Rytíři s Jihlavou vyrovnali!

V týmu má i někdejšího borce Bohemians, Sparty či Petrohradu Lukáše Hartiga, toho kamery sotva rozhodí. Což přiznal i Deníku.
„Je to trochu jiné v tom, že v pondělí a ve středu přijeli zástupci televize na trénink, kde i díky tomu panovala dobrá nálada," řekl Hartig.
A hosté? Pikantní bude zápas třeba pro brankáře Davida Václavíka, který ve Velimi chytával. „Je to motivace, navíc se těším na krásný velimský areál," řekl gólman Poděbrad.

  • Výkop utkání FC Velim – Bohemia Poděbrady je v neděli v 10.10 hodin. A kdo nestihne utkání naživo, může sledovat přímý přenos v televizi na ČT Sport.
  • Výkop utkání FC Velim – Bohemia Poděbrady je v neděli v 10.10 hodin a Velimští věří, že je fanoušci raději přijdou povzbudit na stadion a nebudou koukat doma nebo v restauraci.


Další, kdo se na nový projekt těší, jsou Doksy ležící kousek od Kladna. Jejich zápas s Unhoští (I. B třída) bude vysílat televize v neděli 16. dubna.