Z votického normálu vyvstal v krátké letní přípravě menší problém, kdy týmu Martina Bárty odřekla dvě mužstva přípravné zápasy – Sedlčany kvůli MOL Cupu a Petrovice. A tak sehrály Votice jen zápasy s Teplýšovicemi (5:3), Želčí (0:4) a ve středu před soutěží generálku s benešovským dorostem (3:2). „Je škoda, že nám dva zápasy odpadly, ale na amatérské bázi se to občas stává. Zápasy jsou vždy zpestřením přípravy, která jinak byla standardní a hráči nabírali fyzický objem,“ posteskl si Martin Bárta.

Změny v kádru jsou tedy minimální. Po dlouhodobějším zranění kolena se vrací do týmu Oldřich Komárek, z Olbramovic dorazil zpátky Boukal, pokračují vyšlí dorostenci David Čáp a Vojtěch Budil a již napevno je Votický, dorostenec Vladimír Kořínek a již je zdravotně v pořádku po operaci kolena (meniskus) kapitán Jan Kolář. Odešel jen Písařík do Olbramovic.

Trenér Martin Bárta také vysvětlil i dění okolo útočníka Jiřího Kamarýta, jenž si byl zahrát v přípravě za Miřetice a prý přemýšlí o návratu na rodnou hroudu: „Věděl jsem, že si jde za ně zahrát, ale nevím o tom, že se měl k nim vracet. Sice u nás v létě kvůli pracovnímu vytížení a žním minimálně trénoval, ale nechci, aby odcházel. Je součástí týmu, který jsme čtyři roky budovali a jeho čtrnáct gólů by nám chybělo. Pořád je pro nás platný,“ má jasno kouč, jehož potěšil Jiří Kamarýt, který nastoupil jak v zápase v Želči, tak s benešovským dorostem, kde vstřelil i gól. Měl by tak být připraven i na první mistrovské utkání v sobotu 12. srpna v Mníšku pod Brdy.      

V I. A třídě, skupině A, je sedm týmů nových. „Soutěž je tak nečitelná a velkou neznámou. Na jednu stranu je to oživení, na druhou stranu zákeřný, že nevíte, co od týmů čekat,“ má dva pohledy na nováčky votický trenér, kterému po postupu Nespek do krajského přeboru bude chybět okresní derby.