SEDLEC-PRČICE – MIŘETICE 7:1

Od začátku okresního derby bylo jasné, kdo bude pánem na hřišti. Domácím se dařila kombinace, hýřili pohybem a Miřetickým moc často míč nepůjčovali. Ve 4. minutě vyzval T. Pištěk ke skórování Davídka, který nabídnutou šancí nepohrdl – 1:0. Následně se na branku Miřetic valil jeden útok za druhým a další branky na sebe nenechaly dlouho čekat. Krásným pasem z vlastní půlky vyslal Milan Nousek do sóla Davídka a ten si opět s přehledem poradil – 2:0. Netrvalo dlouho a T. Pištěk po samostatné akci zvýšil již na 3:0. Ve 39. minutě se hostům po ojedinělém útoku podařilo snížit Turkem. Ještě před odchodem do šaten však Michal Davídek zkompletoval hattrick do prázdné brány, opět po krásné přihrávce Milana Nouska.

Druhý poločas začal stejně, jako ten první skončil – v 51. minutě Růzha střelou pod břevno nedal brankáři Vacíkovi sebemenší šanci zasáhnout – 5:1. Vzápětí přidal svou čtvrtou branku v utkání nezastavitelný Davídek – 6:1. Poté tempo hry i vinou střídání, trošku opadlo a utkání se spíše dohrávalo. Přesto se domácím podařilo ještě vsítit sedmý gól, kdy se v 86. minutě po Prchlíkově nádherném sóle téměř přes celé hřiště trefil T. Pištěk.
Sedleckoprčičtí tak navázali na minulý zápas ve Velkém Oseku, kde zvítězili stejným výsledkem.

„Byla to naprosto jednoznačná záležitost, když jsme kromě sedmi gólů (čtyři dal Michal Davídek), ještě další šance zahodili. Hodně nám pomohly i dva rychlé góly a již po první půli jsme vedli 4:1. Ve druhé půli jsem vystřídal pět lidí a chvíli trvalo, než si to zase sedlo a v závěru jsme přidali ještě sedmý gól," dodal po jasném zápase Miroslav Rybka, kormidelník Sedlce-Prčice a poznamenal k soupeři: „Miřetice mi připadaly jako parta kluků, kteří si jdou jednou týdně zakopat. Umějí si sice míč občas přihrát, ale nestíhají fyzicky."

Po dvou výhrách 7:1 nad Velkým Osekem a Miřeticemi čekají Sedlec-Prčice na jaře výborné Říčany: „Bude to pro nás test, jak na tom jsme," říká Rybka.

„Zaslouženě jsme prohráli, když si Davídek s námi dělal, co chtěl. Zápas hodně ovlivnily dva rychlé góly. Za stavu 3:0 jsme ještě snížili a myslel jsem si, že bychom mohli ještě něco ze zápasem udělat, ale hned jsme dostali čtvrtý gól a bylo po zápase. Prostě jsme na Sedlec neměli," postěžoval si po debaklu asistent trenéra Miřetic Pavel Hájek, jenž postrádal v sestavě duši týmu Karla Čápa, jenž se zranil na tréninku.

Branky: Davídek 4, T. Pištěk 2, Růzha – Turek. Rozhodčí: Burian. Poločas: 4:1.

Sedlec-Prčice: Ryšavý (54. Dřevojan) – Milan Nousek, Jelen, Polidar, Hedvik (59. Prchlík) – Mára (72. P. Kabíček), T. Pištěk, Sedláček, Marcel Nousek (65. Kobliha) – Růzha (54. P. Bouška), Davídek.

Miřetice: Vacík – J. Hájek (70. L. Kamarýt), Seidl, J. Kamarýt, Macko – P. Čáp, Filip (60. Jandák), Babický, Folprecht – Jantač, Turek.

PAVEL KOBLIHA