ŠACUNG BN – KARLOVY VARY 3:6

S odhodláním poprat se o bodový zisk vstoupili do těžkého utkání benešovští hráči, kteří postrádali Holuba, Řeháka i Stejskala, ale představili všechny tři nové posily – Doubravu, Knytla a Kupského.

Začátek utkání, které se vzhledem k panujícím klimatickým podmínkám odehrál v hale, jim ale vůbec nevyšel, a to se pro další průběh ukázalo jako nakonec klíčové.

V prvním deblu se Doubravovi s Kalasem vůbec nevedlo a ani střídání Kupského na tom nic nezměnilo. Makara s Flaksem hráli lépe, ale ani jim nebylo přáno se radovat. Padli posledním možným míčem třetího setu. U třetí porážky byla trojice Doubravy, Kadeřábka a Kupského. „Odkanárování" zařídila trojice v podání Makary, Flakse a Knytla, která soupeře přehrála rozdílem třídy. Nováček Knytl si posléze připsal další zářez ve třetím deblu s Kadeřábkem a Šacung byl na dostřel. V zápase singlistů Kadeřábek podával ve druhém setu na výhru, ale chyboval a následně třetí set ztratil.
Na dvoubodový náskok hostů domácí odpověděli třísetovou výhrou Doubravovy odvetné trojice. Když poté disponovala ve třetím setu dvěma mečboly i Makarova formace, mohlo se začínat od nuly. Jenže domácí trio nabídku zahodilo, a to domácí barvy definitivně poslalo do kolen. Debl Doubravy, Kalase a byť po střídání Kupským šel druhý set do devítek, hosté ten den znali recept na zvládnutí koncovek.

Očima kapitána

„Vůbec se nám nepovedl vstup do utkání. Věděli jsme, že Varští mají silné trojky a singl a že bude třeba bodovat právě přes jejich dvojky. Až za stavu 0:3 jsme srovnali se soupeřem krok. Musím ocenit tým, že to nezabalil a dál se rval o body. Z hráčů určitě pochvalu zaslouží nováček Martin Knytl, který se s tím porval výborně a moc nechybělo, aby urval tři body. Je škoda, že ve třech zápasech jsme ani jednou nedokázali vyrovnaný stav, nebo dokonce vedení urvat v zisk bodu. Bod visel ve vzduchu, ale nakonec si asi Vary výhru zasloužily," uznal po zápase kapitán Šacungu František Kalas.

Očima nováčka

„Na mezinárodním turnaji ve Vsetíně nám to spolu nešlo a hledali jsme se. Měl jsem trochu obavy, jak nám to s Vary půjde. Ze tří zápasů mám dvě výhry, neměl bych být nespokojený. Zamrzelo, že jsme ve trojce vedli ve třetím setu 9:7 a ani jeden ze dvou mečbolů jsme neproměnili. Utkání bylo vyrovnané, škoda jen, že z toho nebyla remíza," popisoval svou premiéru v oranžovém dresu Martin Knytl.

MARTIN MARŠÁLEK